Поклоннически и религиозен туризъм

          Като организатори на поклоннически и религиозни пътувания нашата цел е да съдействаме според силите си в изпълнението на повелята и заповедта на Господ Иисус Христос за спасението на човешката душа. Това може да се осъществи единствено и само чрез Светата православна вяра, до която се достига чрез светите тайнства и познанието на  истината. За изпълнението на тази най-важна и главна цел на човешкия живот може да се достигне бавно и последователно, като най-напред да се убедим в Божието съществуване, в творчеството Божие. Да се запознаем с живота,  проповедта, чудесата и спасителната мисия на Господ Иисус Христос.

В нашите поклоннически пътувания се стремим с Божията помощ  да запознаваме поклонниците и туристите с нашата православна вяра. Началото на християнството е изпълнението на пророчествата в старозаветната еврейска религия. Всички събития с Благовещението на Божията Майка, раждането на Христа, живота, проповедта и чудесата му, страданията и Възкресението му са станали в гр. Йерусалим и околните градове и местности в древна Палестина. Това ни накара да отидем и се поклоним на „Честния Гроб Господен” и други свети места, където са се прославили много Божии угодници. Посещаваме места съхранили в себе си мощите на светци от древността и от по-ново време, докоснати сме се и сме се поклонили на чудотворни икони, почитани от целия православен свят.

Искаме да споделим, да покажем, да запознаем православните християни, приели в сърцата си нашата вяра, тези наши духовни преживявания. А тези, които не са се ориентирали още в коя посока на духовния живот да тръгнат, но чувстват в себе си, че са християни, да поемат по правилния път чрез светите тайнства на Христовата вяра и в „Светата Евхаристия”  да отпият от живата вода на Всеподателя Бога.

Нашите поклоннически пътувания са придружени с богата лектория.

Организираме екскурзии в страната и чужбина в няколко направления и дестинации:

 • РЕЛИГИОЗЕН И ПОКЛОННИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ СВЪРЗАН С РЕПУБЛИКА ИЗРАЕЛ И ЧАСТ ОТ ПАЛЕСТИНСКИТЕ АВТОНОМИИ:
 • живота, дейността и спасителното дело на Господ Иисус Христос в Светата земя в Израел – гр. Йерусалим, гр. Витлеем, гр. Назарет, гр. Йерихон, Галилейско море и околностите.
 • организиране и участие в богослужения в православни църкви и манастири: Света Литургия в гр. Йерусалим на Божи Гроб, в храм „Успение Богородично” – Гетциманската градина, в гр. Витлеем в храм „Рождество Христово”.
 • четене на Светото Евангелие конкретно на всяко библейско място и запознаване на поклонниците със същината на събитието.
 • петохлебие – в гр. Назарет, Табха – мястото, където Спасителят е нахранил 5 000 души с две риби и пет хляба.
 • водосвет на реката Йордан, в която река е кръстен Господ Христос /потапяне в реките на река Йордан, за некръстените  възможност за Свето кръщение/, водосвет на извора  Витезда в гр. Йерусалим.
 • панахида в съботен ден около Галилейско море и споменаване имената на нашите починали близки.
 • след света литургия, по упоменатите по горе места, причестяване на поклонниците, които предварително са се изповядали и подготвили за светото тайнство
 • среща с представители от Йерусалимската патриаршия и получаване на Пасаван за хаджийство подписан от Йерусалимския Патриарх

.

 • РЕЛИГИОЗЕН И ПОКЛОННИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ В ЕГИПЕТ:
 • Поклонение в Манастира „Света Екатерина” – където са мощите на светицата и пръстена подарен й от Господ Иисус Христос. В манастира още се намират горящата къпина, от която е говорил Бог на Св. Пророк Мойсей и кладенеца, от който Св. Пророк Мойсей е поил стадата си.
 • Изкачване до връх Мойсей в планината Синай, там където Бог е дал на Мойсей десетте божи заповеди.
 • Поклонение в църквата на Св. Евангелист Марко, там където са били неговите мощи, по-късно пренесени във гр. Венеция.
 • ПОКЛОНЕНИЕ ПО ПРАВОСЛАВНИ МАНАСТИРИ, ЦЪРКВИ, ПАРАКЛИСИ И ОБРОЧИЩА В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА – ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, МАКЕДОНИЯ, РУМЪНИЯ, РУСИЯ, ХЪРВАТСКА, ТУРЦИЯ.

Оставeте коментар