Градът, който всеки трябва да посети...

 

Ако все още не сте посещавали Истанбул – изглежда е време.

А причините да сторите това, биват редица. Като туристическа агенция, ние предлагаме не само обиколка из най-популярните забележителности на този мегаполис, но също и пътуване във времето. Макар и не като по филмите, нашият своеобразен телепорт, през епохите, разказва историята на един град, с много имена… Град, за който дълго ще си спомняте, след като сте посетили.

Днес Истанбул се слави като най-големият град в Турция. Известен със своите екзотични пазари и красиви джамии. В мегаполиса се срещат минало и настояще, в изумителна колаборация помежду си. Това е градът на модерните хора, на забързаното  ежедневие, на съвременните привички, на бурния нощен живот и на кипящия от динамика работен ден. Но също така, Истанбул е град и на миналото, съхранило своите традиции, остарелите разбирания, поверия и начин на живот. Там, където вчера и утре се ръкуват, е всъщност сърцето на този нестихващ ураган от хора, емоции и движение.

Но за момент да се върнем назад. Знаете ли защо Истанбул е градът с много имена?
Когато говорим за него, няма как да не го свържем с названия като Константинопол и Византион. Имена, които будят възхита и отвеждат съзнанието към едни далечни времена на могъщи империи, разточително охолство и слава. Всичко това и до днес може да се срещне като останки, разхвърлени, подобно на пъзел, из Истанбул. Достатъчно е човек да пожелае да ги „събере“, за да сглоби картината в ума си.

Накратко, посещението на Истанбул, е време, в което намираш отговори на много въпроси, но изникват още толкова, които оставяш за следващото си посещение на мегаполиса.

 

В случай, че се чудите къде и кога да почивате това лято – имаме предложение за вас.
Прочетете още
Ако ви накарат да изброите 3 характерни неща за почивките през лятото – какви биха били те?
Прочетете още
В Мраморно Море в близост до най-източния азиатски бряг и в северната част на залива Никомидия е разположен архипелага на Принцовите острови, обсипани с множество борови и маслинови дръвчета. Манастирът на Свети Георги със звънците се извисява от върха на най-южния хълм Принкипо в най-големия и най-хубавия от Принцовите острови – Бююкада. Според преданията манастирът е на...
Прочетете още
Градът, който всеки трябва да посети...   Ако все още не сте посещавали Истанбул – изглежда е време.
Прочетете още

Защо да изберете нас?

Манов ЕН Ви предлага:

  • Гаранция за добри цени
  • Специално отношение към клиента
  • Екскурзии и програми за малки групи и семейства
  • Безплатна пътническа застраховка

Имате въпроси?

Не забравяйте да ни се обадите. Нашите експери с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 44 54 74

0877 661 658

manov.bg@abv.bg