Градът, който всеки трябва да посети...

 

Ако все още не сте посещавали Истанбул – изглежда е време.

А причините да сторите това, биват редица. Като туристическа агенция, ние предлагаме не само обиколка из най-популярните забележителности на този мегаполис, но също и пътуване във времето. Макар и не като по филмите, нашият своеобразен телепорт, през епохите, разказва историята на един град, с много имена… Град, за който дълго ще си спомняте, след като сте посетили.

Днес Истанбул се слави като най-големият град в Турция. Известен със своите екзотични пазари и красиви джамии. В мегаполиса се срещат минало и настояще, в изумителна колаборация помежду си. Това е градът на модерните хора, на забързаното  ежедневие, на съвременните привички, на бурния нощен живот и на кипящия от динамика работен ден. Но също така, Истанбул е град и на миналото, съхранило своите традиции, остарелите разбирания, поверия и начин на живот. Там, където вчера и утре се ръкуват, е всъщност сърцето на този нестихващ ураган от хора, емоции и движение.

Но за момент да се върнем назад. Знаете ли защо Истанбул е градът с много имена?
Когато говорим за него, няма как да не го свържем с названия като Константинопол и Византион. Имена, които будят възхита и отвеждат съзнанието към едни далечни времена на могъщи империи, разточително охолство и слава. Всичко това и до днес може да се срещне като останки, разхвърлени, подобно на пъзел, из Истанбул. Достатъчно е човек да пожелае да ги „събере“, за да сглоби картината в ума си.

Накратко, посещението на Истанбул, е време, в което намираш отговори на много въпроси, но изникват още толкова, които оставяш за следващото си посещение на мегаполиса.

 

В случай, че се чудите къде и кога да почивате това лято – имаме предложение за вас.
Прочетете още
Поклонническо пътуване до християнски свети места: църкви и манастири, в Гърция и Македония- 27.Х.- 01.11.2018 г. Неведоми са пътищата Божии. Те ни отвеждат до несънувани места, свързват ни с интересни хора. Така прочетена обява от вратата на варненски православен храм ни “хвърли“ в едно красиво изживяване с хора, които чувстваме вече близки. Организатор и водач...
Прочетете още
В един януарски ден се видях с Пешо Паскалев, мой бивш колега, който ме попита дали отец Борис Манов може да организира поклонническо пътуване до о. Лесбос. „Чувал ли си за чудотворната икона на св. арх. Михаил, направена от кал и кръвта на монасите, избити от пирати?“ Не бях чувал нищо за острова, освен разпространеното...
Прочетете още
Ако ви накарат да изброите 3 характерни неща за почивките през лятото – какви биха били те?
Прочетете още

Защо да изберете нас?

Манов ЕН Ви предлага:

  • Гаранция за добри цени
  • Специално отношение към клиента
  • Екскурзии и програми за малки групи и семейства
  • Безплатна пътническа застраховка

Имате въпроси?

Не забравяйте да ни се обадите. Нашите експери с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 44 54 74

0877 661 658

manov.bg@abv.bg