Атина

0
Цена
от530 Лв
Цена
от530 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

490
6 дни
От-До: очаквайте
Варна
Гърция

Поклонение пред мощите на: Св. Паисий – Св. Порфирий – Атина – Остров Егина – Св. Патапий Египетски

Подробности

Офертата е валидна при събиране на минимум 40 човека.

Такси за влизане в музейните обекти: Акропола – 20 евро с още 4 музея; за учащи и пенсионери – 6 ; Микена – 8 евро с гробницата на Агамемнон; за учащи – 4; Коринт – 6 евро, за учащи – 3; за деца под 18г. и журналисти – безплатно влизане; Ферибот до о. Егина и обратно – 11 евро.
Влизането в музеите с такси е по желание.

В някои от манастирите – при възможност – ще бъдат отслужени панахида за починалите сродници и водосвет за здраве на поклонниците! В една от вечерите по желание на групата може да бъде организирано увеселение в таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително).  

При записване се внасят 30% от цялата сума, като депозит и се дават данни от личната карта на пътуващите. Останалата сума се внася 15 дни преди отпътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Период на провеждане:

очаквайте

Час на отпътуване:

Тръгване от гр. Варна в 22:00 ч. по маршрут София – Кулата – Суроти – Лептокария.

Цената включва:

  • пътни разходи;
  • 5 нощувки със закуски в хотели** с 2 и 3 легла в стая;
  • медицинска застраховка;
  • екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

  • Музейни такси;
Маршрут

Ден 1Суроти, Лептокария

Около 11:00 ч. пристигане в манастира “Св. Йоан Богослов” в село Суроти, където се намира гроба на Св. Паисий Светогорец, обявен за светец от 2015 год. В манастира има мощи на Св. Йоан Богослов и на Св. Арсений Кападокийски. Поклонение пред светите мощи. В 13:00 ч. отпътуване за Лептокария. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /1/.

Ден 2Атина

В 06: 30 ч. Закуска. В 07:30 ч. присъствие на Св. Литургия в църквата „ Св. Николай“, където има мощи на няколко светеца. Отпътуване за гр. Атина. Около 13:30 пристигане в манастира „Преображение Господне“. Поклонение пред гроба на Св. Порфирий Кавсокаливит, канонизиран през 2013 г. Отпътуване от манастира в 15:00. Пристигане в гр. Атина. Настаняване в хотел. Нощувка /2/.

Ден 3остров Егина

Закуска. В 07:00 ч. – отпътуване за пристанище Пирея, Атина; 9:30 ч. – отплаване с ферибот за о. Егина; Островът Егина има формата на сърце и е известен с това, че става първата столица на Гърция след освобождението й от турско робство. Също така, Егина е известен и с това, че на него е роден Платон. От 10:30 ч. – поклонение в манастирите на о.Егина – манастира “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на Св. Нектарий Егински, който помага на болни хора от онкологични и др. болести; разглеждане на новата църква в манастира, посветена на Св. Нектарий; гроба на Св. Нектарий; 13:30–15:00 ч. – Свободно време в гр. Егина; 15:30 ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Прибиране в хотела в 18:00 ч. Свободно време. Нощувка /3/.

Ден 4Микена

Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена – древно гръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации (Микенското царство) и гробницата на Агамемнон. Посещение на светилището на Асклепий – един от основателите на медицината, Епидавър – театъра с уникална акустика, най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 век пр. Хр., където и днес се провеждат представления; катедралата “Св. Апостол Павел” в новия гр. Коринт , разположен на две морета – Егейско и Йонийско море. Поклонение пред нетленните мощи на св. Патапий Египетски Чудотворец и честната глава на св. Ипомония в девическия манастир в Лутраки. Преминаване над Коринтския канал, свързващ Егейско и Йонийско море. Спиране на един от мостовете за фото пауза. Прибиране в хотела. Нощувка /4/.

Ден 5Лептокария

Закуска В 08:00 ч. разглеждане на Акропола. Ще имате възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; старинната библиотека на Адриан, храма на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г.; храма “Св. Екатерина” от 11 в., Кулата с ветровете, квартал “Монастираки” мястото, където има най-много атрактивни, магазини за народно изкуство; разглеждане на площад “Синтагма” пред парламента, разглеждане на сградата на парламента – отвън и смяната на караула – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото. Поклонение в църквата „Св. Тройца“, където има чудотворна икона и мощи от Св. Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски хирург – руски светец, канонизиран през 2000 г. В 15:00 ч. отпътуване за Лептокария. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

Ден 6Отпътуване за България

Закуска. Отпътуване за България. Прибиране по родните места.

Снимки