Израел и Йордания през Септември

0
Цена
от2,190 Лв
Цена
от2,190 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

200
8 дни/ 7 нощувки
От-До: от 01.09.2020 - 08.09.2020
Летище София
Летище Бен Гурион, Израел

Витлеем – Йерусалим – град Петра

Подробности за пътуването

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
 • Среща с духовници от Йерусалимската патриаршия
 • Света литургия на Божи гроб
 • Посещение в Диамантен център

☼Средни месечни температури в Израел    – 35°

 

Необходим брой участници за осъществяване на пътуването: 40 човека.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него

причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти

В самолетния билет за посочената дата е включено:

1 брой куфар/сак  до 22 кг. за чекиране в багажното отделение на самолета. В Този багаж може да има течности, тоалетни принадлежности.

1 брой ръчен багаж до 8 кг. Без течности и остри предмети.

 

Час и място на отпътуване:

08:30 часа сборен пункт на Терминал 2 – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от  терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София; 7 закуски и 7 вечери; 7 нощувки в стаи с две и три легла в хотели три и четири звезди
 • екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския и йорданския туроператори
 • медицинска застраховка
 • входни такси за споменатите обекти
 • водач на групата е български православен свещеник
 • Летищни такси – към датата на полета около 135 €

Цената не включва:

 • Бакшиши за шофьора в Израел и Йордания - по 5 $ на ден.
 • Входна такса за Йордания - 45 $
 • Лифт за крепостта Масада – 30 $ - по желание

Носете със себе си:

 • Леки дрехи (пола/шал за манастирите)
 • удобни обувки /отделен чифт за Петра/
 • Добро настроение!
Какво да очаквате:

Светите земи  са историко-географска област в Близкия Изток, обхващаща приблизително териториите между Средиземно море и река Йордан. В тази област се развиват голяма част от събитията в Библията, поради което в нея има множество места, смятани за свещени от евреихристияни и мюсюлмани.

Набатея или Набатейското царство е древно царство, създадено от група от арабски племена в Близкия изток, просъществувало в периода 3 век пр.н.е. – 106 г. Обхваща територии от днешните Йордания, Палестина, Израел, Сирия и Саудитска Арабия. Столицата ѝ е Петра – древен град, намиращ се в долината на Уади Муса.

Маршрут

1 ден (01.09.2020 – вторник)Отпътуване за Израел

08:30 часа сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”. В 13:35 часа кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Отпътуване за гр. Назарет, поклонение в църквата на Благовещението; Параклисът на Св. Архангел Гавраил и аязмото. Настаняване в хотел в гр. Назарет. Вечеря и нощувка /1/

2 ден (02.09.2020- сряда) Йордания

Закуска в 08:00 ч. Отпътуване за границата с Йордания. До 10: 00 ч. паспортна проверка и влизане в Йордания. Посещение в град Джераш. Разглеждане на древния град „Гераса“, построен от гръцкото население през 4 век пр.Христа и достроен от император Адриан през II век след Христа – хиподрума, двореца, амфитеатъра и др. Посещение на православния гръцки манастир Св. Богородица намиращ се близо до гр. Джераш. Настаняване в хотела в гр. Аман. Вечеря и нощувка /2/.

3 ден (03.09.2020 - четвъртък)Аман - Петра

Закуска в 08:00 ч. Разглеждане на град Аман – амфитеатъра, старата крепост и др. Посещение на Йорданската долина и потапяне във водите на река Йордан, на истинското място, където е кръстен Господ Иисус Христос. Посещение на Мадаба и манастира „Св. Георги“ с известния археологически комплекс на мозайките. Отпътуване за планината Небо – мястото, където Мойсей съзрял Обетованата земя. Отпътуване за гр. Петра.Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /3/.

4 ден (04.09.2020 - петък)Разглеждане на каменния град Петра

Закуска в 08.00 ч. От 08:30ч. разглеждане на каменния град Петра,(с местен екскурзовод) строен от набатеите, наричан още червения град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. В 14:00 ч отпътуване за град Акаба – безмитна зона на Йордания. Разглеждане на града и преминаване на граничния пункт за Израел и настаняване в хотел в гр. Ейлат. Вечеря и нощувка в Ейлат. /4/

5 ден (05.09.2020 - събота)Червено море - Йерусалим - Витлеем

Закуска в 08.00 ч. Разходка с лодка с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи само в Червено море. Отпътуване за Йерусалим. По пътя посещение и изкачване на планината Масада – по желание. По пътя спирка на Мъртво море.Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря и нощувка /5/

6 ден (06.09.2020 - неделя)Божи гроб

Закуска в 08.00 ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем. Отпътуване за Йерусалим. Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” – пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение пред Голгота и Божи гроб. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата, където се е родила Божията Майка, Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство). Настаняване в хотел в Йерусалим.Вечеря и нощувка /6/.

7 ден (07.09.2020 - понеделник)Долината на кръста

Закуска в 08:00 ч. Посещение в Долината на кръста. Поклонение в грузинския манастир-мястото, където е пораснало дървото, на което е бил разпнат Иисус Христос. По желание на групата свободно време за посещение на зеленчуковия пазар или МОЛ. Връщане в хотела.Вечеря и нощувка /7/

8 ден (08.09.2020 - вторник)Отпътуване за България

Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 07:15 ч. с полет на Авиокомпания ЕЛ АЛ. Кацане на летище София в 09:55 ч.

Снимки