Истанбул: градът на контрастите

0
Цена
от225 Лв
Цена
от225 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

803
3 дни/2 нощувки
От-До: 15.10.2022 - 17.10.2022
Пазарджик, България
Истанбул, Турция

!!! ВЕЧЕ САМО С ЛИЧНА КАРТА !!!

Подробности:

Необходими документи: валидна лична карта, за деца под 18 години- международен паспорт; за деца, пътуващи без родители, се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите.

Начин на плащане:  100 лв. в деня на записване и останалата час до 30 дни преди отпътуване

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

Тръгване на 15.10.2022г. (Събота) в:

 • 00:30 от гр. Пазарджик;
 • 01:00ч. от гр. Пловдив;

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуска в хотел в Истанбул;
 • Панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул;
 • Медицинска застраховка " Помощ при пътуване"; екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Разходка с корабче по Босфора – 20 евро;
 • Двореца Долмабахче- 35 евро;
 • Небостъргачът Сапфир – 20 евро;
 • Градски транспорт – 5 TL на посока;
 • Турски ресторант с жива музика и програма – 30 евро.
 • " Нощен Истанбул" - 15 евро;
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Какво да очаквате:

Ако все още не сте посещавали Истанбул – изглежда е време.

А причините да сторите това, биват редица. Като туристическа агенция, ние предлагаме не само обиколка из най-популярните забележителности на този мегаполис, но също и пътуване във времето. Макар и не като по филмите, нашият своеобразен телепорт, през епохите, разказва историята на един град, с много имена… Град, за който дълго ще си спомняте, след като сте посетили.

Днес Истанбул се слави като най-големият град в Турция. Известен със своите екзотични пазари и красиви джамии. В мегаполиса се срещат минало и настояще, в изумителна колаборация помежду си….

Вижте целия текст тук: Истанбул – Градът на контрастите

Маршрут

1 ДЕН (15.10.2022г. – Събота): Истанбул

Пристигане в Истанбул около 08:30 часа. Обзорна обиколка с автобус и пешеходна разходка в европейската част на Истанбул с посещение на старинната част на Цариград. Площада пред храм „Св. София”; „Синята джамия”, ”Хиподрума”, ”Египетския обелиск”, ”Змийската колона”, По желание влизане в „Св. София“ с местен екскурзовод- епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. – превърната в джамия. Преминаване през Босфорския мост и кратка пауза в азиатската част на града, с невероятна панорама към европейския континент и Босфора. Настаняване в хотел. Свободно време.По желание посещение на Капалъ Чарши или египетския пазар с градски транспорт.Нощувка /1/.
Вечерта може да бъде организирана (по желание) вечеря в рибен ресторант на Златния рог – под моста на Галата с изглед към Босфора. Връщане в хотела. /Нощувка 1/

2 ДЕН (16.10.2022г. - Неделя): Разходка с корабче по Босфора, манастира "Живоприемен източник", Патриаршията, "Сапфир"

Закуска. В 08:30ч. панорамна разходка с корабче по Босфора. Посещение на султанския дворец Долмабахче по предварителна заявка с местен екскурзовод. Посещение на Вселенската патриаршия, Посещение на манастира „Живоприемен източник” с аязмо, чиято вода помага за онкологични заболявания. По желание на групата – посещение на небостъргача „Сапфир“, който се извисява на 64 етажа и е най-високата жилищна сграда в Европа. На последния етаж се намира панорамна площадка и 4D кино. /Нощувка 2/
(Вечерта може да бъде организирано посещение на турски ресторант с жива музика и програма.) или организиране на „Нощен Истанбул“ в азиатската част. Минаване по моста над Босфора. Посещение на търговски комплекс с ресторанти и пеещи фонтани ( заплаща се допълнително).

3 ДЕН (17.10.2022г. - Понеделник): Желязната църква "Св. Стефан"

Закуска. В 08.00 ч. Поклонение в българската православна желязна църква –‘‘Св. Стефан‘‘. В 10:00 ч. отпътуване за България. По пътя спирка в мол Форум Истанбул, в който се намира уникалният аквариум, на площ 20 декара и има магазини на няколко световно известни вериги. Пристигане по родните места.

Снимки: