Поклонническо пътуване до Атина и остров Егина

0
Цена
от555 Лв
Цена
от555 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

878
6дни / 5нощувки
От-До: 9.09 - 14.09.2021
София
Атина

Поклонение пред мощите на Свети Паисий, Свети Порфирий – посещение на  град Атина, остров Егина – поклонение пред мощите на Свети Патапий Египетски, Свети Ефрем Нови Чудотворец

Подробности за пътуването:

транспорт – луксозен автобус (един нощен преход)

В някои от манастирите – при възможност – ще бъдат отслужени благодарствен молебен и водосвет за здраве на поклонниците!

 В една от вечерите, по желание на групата, може да бъде организирано увеселение в таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително).

Влизането в музеите с такси е по желание.

Възможно е отпътуване от всяко населено място – при събран минимален брой туристи 10 човека.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

Отпътуване от гр. Варна с автобус в 3:00ч. на 09.09.2021 г

Маршрут: Варна – Бургас – Сливен – Стара Загора – София – Кулата – Солун – Суроти

Цената включва:

 • пътни разходи
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3*
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Акропола – 20 евро с още 4 музея /за учащи и пенсионери – 6 евро/
 • Микена – 8 евро с гробницата на Агамемнон /за учащи – 4 евро/; за деца под 18г. и журналисти - безплатно влизане
 • Ферибот до о. Егина и обратно – 16 евро
 • Лични разходи

Носете със себе си:

 • Удобни обувки
 • Евро - официалната валута в Република Гърция
 • Усмивки :)
Какво да очаквате:

Посещение на град Солун – втория по големина град в Гърция. Обиколка на забележителностите на града.

Посещение и нощувки в град Лутраки – спа центъра на Гърция

Посещение и разглеждане забележителностите на град Атина – столицата на Република Гърция. 

 

Маршрут:

1 ДЕН (09.09.2021 - четвъртък): Солун - Паралия Катерини

Около 9:00ч пристигане в гр. Солун. Поклонение пред мощите на Св. Димитър Солунски и Св. Анисия. Автобусна обиколка на град Солун: Бялата кула; Паметника на Филип Македонски; Паметника на Александър Македонски; църквата на Светите братя Кирил и Методи; арката на император Галер; крепостната стена на град Солун. Отпътуване за Суроти. Посещение на манастира “Св. Йоан Богослов” в село Суроти, където се намира гроба на Св. Паисий Светогорец, обявен за светец от 2015 година. В манастира има мощи на Св. Арсений Кападокийски. Поклонение пред светите мощи. В манастира може да се отслужи благодарствен молебен. В 14:00ч. отпътуване за Лептокария/Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /1/.

2 ДЕН (10.09 2021 - петък): Отпътуване за Атина - Неа Макри - Лутраки

Закуска. Отпътуване за град Атина. Около 13:30ч. пристигане в манастира „Преображение Господне“ в с.Милеси до Атина. Поклонение пред частица от мощите на Св. Порфирий Кавсокаливит, канонизиран през 2013г. Отпътуване за Неа Макри. Поклонение в манастира на „Благовещение на Пресвета Богородица“, където се намират нетленните мощи на Св. Ефрем Нови. В един от двата манастира може да се прочете акатис и молебен за здраве. Пристигане в гр. Лутраки. Настаняване в хотел. Нощувка /2/.

3 ДЕН (11.09.2021 - събота): остров Егина - манастир "Света троица"

Закуска. В 07:30ч. – отпътуване за пристанище Пирея, Атина. В 9:30ч. отплаване с ферибот за остров Егина. Островът има формата на сърце и е известен с това, че става първата столица на Гърция след освобождението ѝ от турско робство. Също така, Егина се слави и с факта, че на него е роден Платон. От 11:00ч. поклонение в манастира на о.Егина “Св. Троица”. Там се намират чудотворните мощи на Св. Нектарий Егински, който помага на хора болни от онкологични и други заболявания. Разглеждане на новата църква в манастира, посветена на Св. Нектарий; гроба на Св. Нектарий; От 14:00ч. свободно време в гр. Егина; 16:30ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Прибиране в хотела в град Лутраки. Свободно време. Нощувка /3/.

4 ДЕН (12.09.2021 - неделя): Коринтски канал - град Коринт

Закуска. В 08:00ч. отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена (древногръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации – Микенското царство) и гробницата на Агамемнон. Отпътуване за град Коринт. Посещение на катедралата “Св. Апостол Павел” в новия гр. Коринт, разположен на две морета – Егейско и Йонийско. Поклонение пред нетленните мощи на Св. Патапий Египетски Чудотворец и честната глава на Света Ипомония в девическия манастир в Лутраки. Преминаване над Коринтския канал, свързващ Егейско и Йонийско море. Спиране на един от мостовете за фотопауза. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта може да бъде организирано посещение на рибен ресторант (таверна). Нощувка /4/.

5 ДЕН (13.09.2021- понеделник): Атина

Закуска. В 08:00ч. разглеждане на Акропола с местен екскурзовод (на българск или руски език). Ще имате възможност да посетите новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него, датиращи от бронзовата епоха до римския и византийския период; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; старинната библиотека на Адриан; храма на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; Посещение на стария Олимпийски стадион, изграден през 1895г. Посещение на храма “Св. Екатерина” от 11в. Разглеждане на Кулата на ветровете; квартал “Монастираки”- мястото, където има най-много атрактивни магазини за народно изкуство. Посещение на площад “Синтагма”, намиращ се пред парламента. Разглеждане сградата на парламента отвън (някогашният дворец на първия гръцки крал Ото) и смяната на караула. Поклонение в църквата „Св. Тройца“, където се намират чудотворна икона и мощи от Св. Лука Войно-Ясенецки. В 15:00ч. отпътуване за Лептокария/Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

6 ДЕН (14.09.2021 - вторник): Отпътуване за България

Закуска. Отпътуване за България. Прибиране по родните места късно вечерта.

Снимки: