Италия 2020 – 7 града

0
Цена
от885 Лв
Цена
от885 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2261
9 дни
От-До: 07.05 - 15.05.2020
България, Пазарджик
Италия, Бари

БАРИ – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – ВЕНЕЦИЯ – Град-държава: САН МАРИНО

Подробности

Цената 885 лева е от град Пазарджик и околността.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 1. документ за самоличност – може да бъде: лична карта или паспорт. Съвет: Носете със себе си и двете в случай на загуба или изчезване на документи. 

Начин на записване: можете да се запишете за екскурзията по няколко начина: на място в нашия офис, чрез телефонно обаждане, чрез имейл или през интернет. Важно: при записване се нуждаем от вашите 3 имена и ЕГН; депозит, с който гарантирате мястото си и телефон за връзка. 

Начин на плащане: първоначална вноска 200 лева в деня на записване, доплащане до 20 дни преди отпътуването. Можете да платите на място в офиса ни или по банков път. Повече информация за банковите ни данни ще откриете от меню  „Плащане“ в сайта ни.

За желаещите да ползват легло в каюта  се доплаща на човек. 

 • Каюта двойка с прозорец: 49 евро/98 лева;
 • Каюта двойка БЕЗ прозорец: 46 евро/92 лева;
 •  
 • Каюта тройка с прозорец: 40 евро/80 лева;
 • Каюта тройка БЕЗ прозорец: 35 евро/70 лева;
 • Каюта четворка с прозорец: 28 евро/56 лева;
 • Каюта четворка БЕЗ прозорец: 25 евро/50 лева;

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ

 

ВАЖНО!

Италианските власти  взеха решение от 01.01.2017 год. всички гости на Рим да заплащат задължително градска такса /city tax/, както следва: по 2 евро на турист на ден при настаняване в хотели 3* и по 3 евро на турист на ден при настаняване в хотел 4* и 5*. За Помпей и Римини по 1.50 евро на вечер. Таксите  не са включени в пакетните цени.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

 

Отпътуване и връщане:

Отпътуване на 07.05.2020г. Връщане по родните места на 15.05.2020г. 

Час на отпътуване:

ПРЕДСТОИ.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус (с климатик, минибар, видеомонитор);
 • 1 нощувка в хотел в гр.Помпей ***; 3 нощувки в къмпинг в Рим ***, 1 нощувка в Римини, 1 нощувка на ферибот; 1 нощувка в Лидо ди Йезело; 1 нощувка в Загреб;
 • Билети за луксозен ферибот ”Superfast” от гр. Игуменица до гр. Бари;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензирани местни екскурзоводи в Помпей, Неапол, Рим, Флоренция и Сан Марино;
 • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

 • Входните такси за музеите и туристическите обекти (по желание) !
 • Вход старинен “Помпей" - 16 евро;
 • Вход “Колизеум” - 12 €
 • Катакомбите за гроба на Св. Кирил - 10 евро;
 • Ватикана и “Сикстинската капела“ + аудио система (слушалки) - 40 евро;
 • Корабче във Венеция - 15 €
 • Билети за градски транспорт във Флоренция и Рим (и метро) - около 8 €
 • Доплащане: за единична стая – 250 лева.

Носете със себе си:

 • Комфортни дрехи и обувки;
 • Добро настроение. :)
Маршрут

1 ден (07.05.2020): Отпътуване с ферибот за град Бари

Отпътуване от гр. Пазарджик в 10:00 ч. по маршрут София – Солун – Игуменица. Пристигане в Игуменица около 22:00 ч. вечерта, нощен преход с ферибот от Игуменица до гр. Бари. Нощувка /1/ на ферибота. (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, има ресторант и бар, за желаещите да ползват каюти със самостоятелен санитарен възел се заплаща допълнително).

2 ден (08.05.2020): Църквата "Свети Николай Чудотворец", погребаният град - Помпей

Пристигане в гр. Бари около 9:00 ч. Поклонение в църквата “Св. Николай Чудотворец”, където са чудотворните мощи на светеца. Свободно време за разходка в центъра на града. В 12:00 ч. отпътуване за гр. Помпей – разглеждане на останките от античния град, затрупан от изригването на вулкана Везувий през 79 год. с местен екскурзовод. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /2/.

3 ден (09.05.2020): Неапол, Рим

Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Неапол – автобусна обиколка на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра ”Сан Карло”, площада на Кметството, църквата ”Сан Франческо ди Паола”, галерията ”Умберто I”. В 12:00 ч. отпътуване за гр. Рим. Пристигане в Рим. Настаняване в къмпинг 3* с луксозни бунгала със самостоятелен санитарен възел, климатик и хладилник. Нощувка /3/.

4 ден (10.05.2020): Рим: базиликата “Свети Петър”, Ватиканските музеи, Сикстинската капела

Закуска. Посещение на площада и базиликата “Свети Петър”, Ватиканските музеи, Сикстинската капела, където са изложени богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство на световно известните Микеланджело, Джотто, Леонардо да Винчи, Рафаело и др. (посещението е по желание). Поклонение пред мощите на Св. Климент в църквата „Св. Климент”- 5 евро, под църквата се намират катакомбите, където е гробът на Св. Константин Кирил Философ. Поклонение пред веригите, с които е бил оковaн Св. Апостол Петър, намиращи се в базиликата „Сан Пиетро ин Винколи“. Свободно време. Нощувка /4/.

5 ден (11.05.2020): Римските форуми, площад “Венеция”, Пантеона, фонтана Ди Треви

Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод: Римските форуми, площад “Венеция”, Пантеона, фонтана Ди Треви, българската църква “Св. Св. Кирил и Методий”, площад „Испания“, площад “Навона”. По желание на туристите посещение на Колизеума (заплаща се допълнително). Свободно време. Нощувка /5/.

6 ден (12.05.2020): Флоренция

Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за Флоренция. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод – църквата “Санта Кроче”, катедралата “Санта Мария дел Фиоре”, къщата на Данте, площада на Сеньорията, Палацо Векио, по желание разглеждане на „Галерия Уфици”, моста “Понте Векио” и др. Свободно време до 17.00 ч. Отпътуване за гр. Римини. Настаняване в хотел. Нощувка /6/.

7 ден (13.05.2020): Сан Марино

Закуска. Посещение на града-държава република Сан Марино. Обиколка из града с местен екскурзовод. Посещение на двореца-замък Rocca Cesta, историческия център, катедралата и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезело. Нощувка в Лидо ди Йезело. /7/

8 ден (14.05.2020): Венеция

Закуска. В 7:30 часа – отпътуване от Лидо ди Йезоло за Венеция. Туристическа програма във Венеция. Отпътуване с корабче от пристанището “Пунта Сабиони“ (заплаща се допълнително – 15 евро). Разглеждане на стара Венеция – Моста на въздишките, двореца на Дожите /отвън/, Камбанарията, площада и базиликата “Сан Марко”, моста “Риалто” и др. Свободно време. (В свободното време може да се посети двореца на Дожите – заплаща се допълнително.) В 16:00 часа – отпътуване за Хърватия. Нощувка в околностите на град Загреб. /8/

9 ден (15.05.2020): Загреб

Закуска. Разглеждане на град Загреб. Отпътуване за България. Пристигане в България вечерта.

Снимки