Фирма „Манов-ЕН” е туроператор (с рег. № 01-6889), специализиран в организирането на поклоннически пътувания в страната и в чужбина.

Организираме нашите пътувания в присъствието на български православен свещеник. Били сме в Израел, Светите земи над 70 пъти, тъй като за наша мисия сме приели, с Божията помощ,  да запознаваме поклонниците и туристите с православната вяра.

Поклоннически туризъм до Светите земи

Началото на християнството е изпълнението на пророчествата в старозаветната еврейска религия. Всички събития с Благовещението на Божията Майка, раждането на Христа, живота, проповедта и чудесата му, страданията и Възкресението му са станали в град Йерусалим и околните градове и местности в древна Палестина.

Нашите поклоннически и религиозни пътувания до Йерусалим неминуемо са обвързани с:

  • Поклонение на гроба Господен.
  • Поклонение в базиликата Рождество Христово – пещерата, в която се е родил нашият спасител Исус Христос.
  • Изминаване пътят на Христовите страдания – Виа Долороза.
  • Поклонение в храма Рождество Богородично и пещерата, в която се е родила Божията майка.
  • Поклонение в в храма Успение Богородично, където се намира гробницата на семейството на Божията майка и чудотворната икона на Света Богородица Йерусалимска.
  • Поклонение в град Лида на гроба на Св. Влкм. Георги.
  • Поклонение в църквата Благовещение в град Назарет;
  • Поклонническо пътуване до: Табха – мястото на благословението на петте хляба и двете риби, с които са нахранени 5000 души; град Йерихон – най-старият град в света; Елеонската планина – мястото на Възнесение Христово; планината Тавор; Гетсиманската градина; Ейн Карем – родното място на свети Йоан Кръстител и много други свети места.
  • Възможност за свето кръщение в река Йордан.
  • Посещение на йерусалимската патриаршия, среща с патриарха на Йерусалим.
  • и много други.

Научете повече за нашите поклоннически пътувания  до Йерусалим.

 

Като организатори на поклоннически и религиозни пътувания нашата цел е да съдействаме според силите си в изпълнението на повелята и заповедта на Господ Иисус Христос за спасението на човешката душа. Това може да се осъществи единствено и само чрез Светата православна вяра, до която се достига чрез светите тайнства и познанието на  истината. За изпълнението на тази най-важна и главна цел на човешкия живот може да се достигне бавно и последователно, като най-напред да се убедим в Божието съществуване, в творчеството Божие. Да се запознаем с живота, проповедта, чудесата и спасителната мисия на Господ Иисус Христос.

 

Поклоннически туризъм в България

Страната ни предлага много възможности за религиозен туризъм. Съществуват многообразни поклоннически пътища в България, по които ако се тръгне, може да се достигне до голяма част от християнските светини, намиращи се на „една ръка разстояние“ в нашата родина.

 Например по време на Втората българска държава се построяват много манастири, сред които са: Рилският, Чипровският, Черепишкият, Раковишкият и други.

В миналото българските владетели не само са подкрепяли изграждането на нови манастири, но и са възстановявали и обновявали старите. Нещо, което днес е позабравено от българина. Много от религиозните ни средища, които са оцелели до днес, са оставени на произвола на съдбата. Обръщайки поглед към  разнообразието от поклоннически пътища у нас – можем заедно да променим това. Развивайки поклонническият и религиозен туризъм в България – всъщност откриваме един неизчерпаем, духовен ресурс, който е бил тук през цялото време.

Заповядайте с нас на някое от нашите поклоннически пътувания в България.

Полезно за манастирите в България: http://www.bulgariamonasteries.com/

 

Поклонническият туризъм е основополагащ елемент на всяко наше пътуване, както ще забележите и от програмите ни за пътуване.

С Божията помощ организираме поклоннически пътувания и до ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, МАКЕДОНИЯ, РУМЪНИЯ, РУСИЯ, ХЪРВАТСКА, ТУРЦИЯ и много други държави, всяка година.  

Повече за нашите пътувания може да откриете тук: Всички дестинации

Оставeте коментар