Израел и Йордания през пролетта 2023

0
Цена
от2,880 Лв
Цена
от2,880 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2614
8 дни/ 7 нощувки
От-До: от 17.03.2023 - 24.03.2023
Летище София
Летище Бен Гурион, Израел
Витлеем – Йерусалим – град Петра
Подробности за пътуването

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
 • Среща с духовници от Йерусалимската патриаршия
 • Молитвено участие в Света литургия 

☼Средни месечни температури в Израел    25 – 35°

 

Необходим брой участници за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Към настоящият момент влизането в Израел и Йордания е без сертификат за ваксина и PCR тест.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него

причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти

В самолетния билет за посочената дата е включено:

1 брой куфар/сак  до 20 кг. за чекиране в багажното отделение на самолета. В Този багаж може да има течности, тоалетни принадлежности.

1 брой ръчен багаж до 8 кг. Без течности и остри предмети.

 

Необходими документи при записване: Ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му.

Условия за записване: три имена и ЕГН,  Депозит 30% от обявената сума  при записване; Доплащане до 30 дни преди отпътуване

 

Час и място на отпътуване:

08:30 часа сборен пункт на Терминал 2 – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от  терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София;
 • 7 закуски и 7 вечери; 7 нощувки в стаи с две и три легла в хотели три и четири звезди
 • екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския и йорданския туроператори
 • Застраховка пакет " Помощ при пътуване" и " Отмяна на пътуване"
 • входни такси за споменатите обекти
 • водач на групата е български православен свещеник
 • Летищни такси – към датата на полета

Цената не включва:

 • Бакшиши за шофьора в Израел и Йордания - по 5 $ на ден.
 • Разходна с кораб с прозрачно дъно - 30 $
 • Горивни такси към датата на пътуване

Задължително се доплаща:

 • Единична стая- 250 $:
 • Входна такса за Йордания - 50 $;
 • Горивни такси и вредни емисии към датата на пътуване- обявяват се 14 дни преди пътуване;
 • Аудио система- слушалки- по 2 $ на ден:
 • Лица над 65 години доплащат за застраховка около 15 лв
Какво да очаквате:

Светите земи  са историко-географска област в Близкия Изток, обхващаща приблизително териториите между Средиземно море и река Йордан. В тази област се развиват голяма част от събитията в Библията, поради което в нея има множество места, смятани за свещени от евреихристияни и мюсюлмани.

Набатея или Набатейското царство е древно царство, създадено от група от арабски племена в Близкия изток, просъществувало в периода 3 век пр.н.е. – 106 г. Обхваща територии от днешните Йордания, Палестина, Израел, Сирия и Саудитска Арабия. Столицата ѝ е Петра – древен град, намиращ се в долината на Уади Муса.

Маршрут

1 ден (Петък 17.03.2023 ):Отпътуване за Израел

08:30 часа сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”. В 13:35 часа кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Отпътуване за гр. Лида, поклонение в църквата на православния гръцки манастир, където се намира гробът на Св. Великомъченик Георги. Отпътуване за гр. Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /1/.

2 ден ( Събота 18.03.2023 ):Йордания

Закуска. Отпътуване в 07:30 ч за границата с Йордания. Спирка и потапяне във водите на река Йордан, истинското място, на което е кръстен Господ Иисус Христос в местността Qasr al Yahud, недалеч от град Йерихон. Преминаване на границата и влизане в Йордания. Посещение на град Джераш. Разглеждане на древния град „Гераса“, построен от гръцкото население през 4 век пр. Христа и достроен от император Адриан през II век след Христа – хиподрума, двореца, амфитеатъра и др. Отпътуване за град Аман и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /2/.

3 ден (Неделя 19.03.2023):Аман - Петра

Закуска в 08:00 ч. Разглеждане на град Аман – амфитеатъра, старата крепост, влизане в Цитаделата и музея. Посещение на Мадаба и манастира „Св. Георги“ с известния археологически комплекс на мозайките. Отпътуване за планината Небо – мястото, където Мойсей съзрял Обетованата земя, разглеждане на мозайките от древния византийски храм. Посещение на галерия/ работилница за изработване на мозайки. Отпътуване за гр. Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /3/.

4 ден (Понеделник 20.03.2023):Разглеждане на каменния град Петра - Червено море

Закуска в 06.30 ч. От 07:30 ч. разглеждане на каменния град Петра,(с местен екскурзовод) строен от набатеите, наричан още червения град заради естествения розово- червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. В 13:00 ч отпътуване за гр. Акаба. Преминаване на граничния пункт за Елат и влизане в Израел. Разходка с кораб с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи в Червено море. Настаняване в хотел в гр.Елат. Вечеря и нощувка. /4/

5 ден (Вторник 21.03.2023):Мъртво море - Йерихон - Витлеем

Закуска в 08.00 ч. Отпътуване за Витлеем. По пътя спирка на Мъртво море. Спирка в град Йерихон. Посещение на църквата със смоковницата на Захея и пророк Елисей. Настаняване в хотел в град Витлеем. Вечеря и нощувка /5/.

6 ден (Сряда 22.03.2023):Витлеем - Божи гроб

Закуска в 08.00 ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем. Отпътуване за град Йерусалим. Влизане през Лъвската врата. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата, където се е родила Божията Майка. Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” – пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение в Голгота и Божи гроб. Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство). Поклонение на гроба на цар Давид и Тайната вечеря. Посещение на Стената на плача. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /6/.

7 ден (Четвъртък 23.03.2023):Долината на кръста - Елеонската планина - Гетсиманската градина

Закуска в 08:00 ч. Отпътуване за Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Посещение в Долината на кръста. Поклонение в грузинския манастир- мястото, където е пораснало дървото, на което е бил разпнат Иисус Христос. Посещение на Ейн Карем, мястото, където се е родил Св. Йоан Кръстител. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /7/.

8 ден (Петък 24.03.2023):Отпътуване за България

Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 07:15 ч. с полет на Авиокомпания ЕЛ АЛ. Кацане на летище София в 09:55 ч.

Снимки