Израел и Йордания през Септември 2023

0
Цена
от2,185 Лв
Цена
от2,185 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2170
6 дни
От-До: 08.09 - 13.09.2023
Летище София, България
Летище Бен Гурион, Тел Авив

Подробности

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
 • Среща с духовници от Йерусалимската патриаршия

☼Средни месечни температури в Израел   –  2535°.

 

Необходими документи при записване: Ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му.

 

Условия за записване: три имена и ЕГН,  Депозит 30% от обявената сума  при записване; Доплащане 30 дни преди отпътуване

 

Задължително се доплаща:

 • Единична стая ( Single)- 250 $
 • Горивни такси и вредни емисии към датата на пътуване- обявяват се 14 дни преди пътуване
 • Слушалки – по 3.50 $ на ден
 • Лица над 65 год. Доплащат за застраховка около 15 лв

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти

Продължителност на екскурзията:

6 дни/ 5 нощувки
от  08.09 до 13.09.  

 

Час на отпътуване:

03:40 часа сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 05:55 часа от  терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “Wizz Air”.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София;
 • 5 закуски и 5 вечери; 5 нощувки в хотели три и четири звезди;
 • Ръчен багаж 40х30х20 см и до 10 кг чекиран багаж;
 • Екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския и йорданския туроператори ;
 • Водач на групата е български православен свещеник;
 • Входни такси за споменатите обекти;
 • Застраховка “ Помощ при пътуване“ ;

Цената не включва:

 • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи в Израел и Йордания - по 7 $ на ден;
 • Входни такси и виза за Йордания- 70 $;
 • Разходка с кораб с прозрачно дъно- 30 $;
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване“- около 30 лв.- заявява се в деня на записване;
 • Разходи от личен характер;
Маршрут

1 ден (08.09.2023- Петък):Отпътуване за Тел Авив - Река Йордан - Аман

В 03:40 ч. сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 05:55 ч. от Tерминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “WizzAir”. В 08:30 ч. кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Отпътуване за гр. Лида, поклонение в църквата на православния гръцки манастир, където се намира гробът на Св. Великомъченик Георги. Отпътуване за границата с Йордания. Спирка и потапяне във водите на река Йордан, истинското място, на което е кръстен Господ Иисус Христос в местността Qasr al Yahud, недалеч от град Йерихон. Преминаване на границата около 13:00 ч. и влизане в Йордания Отпътуване за град Аман. Настаняване в хотел в град Аман. Вечеря и нощувка /1/.

2 ден ( 09:09.2023 - Събота ):Йордания- Аман- Мадаба- Петра

Закуска в 07:00 ч. Разглеждане на град Аман – амфитеатъра, старата крепост, влизане в Цитаделата и музея. Отпътуване на Мадаба и манастира „Св. Георги“ с известния археологически комплекс на мозайките. Посещение за планината Небо – мястото, където Мойсей съзрял Обетованата земя, разглеждане на мозайките от древния византийски храм. Посещение на галерия/ работилница за изработване на мозайки. Отпътуване за гр. Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /2/.

3 ден (10.09.2023- Неделя):Петра- Червено море- Елат

Закуска в 06.00 ч. От 07:00 ч. разглеждане на каменния град Петра (с местен екскурзовод) строен от набатеите, наричан още червения град заради естествения розово- червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. В 13:00 ч отпътуване за гр. Акаба. Преминаване на граничния пункт за Елат и влизане в Израел. В 16:00 ч разходка с кораб с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи в Червено море. Настаняване в хотел в гр. Елат. Вечеря и нощувка /3/. Елат е прекрасен морски град. Вечерта по желание може да се организира разходка по крайбрежието.

4 ден (11.09.2023 - Понеделник):Мъртво море- Йерихон- Витлеем

Закуска в 08.00 ч. Отпътуване за Витлеем. По пътя спирка на Мъртво море в СПА комплекс. Свободно време за плаж. Отпътуване за Йерихон. Панорамна автобусна обиколка на град Йерихон- най- стария град в света, известен още като Градът с хилядите финикови палми. Настаняване в хотел в град Витлеем. Вечеря и нощувка /4/.

5 ден (12.09.2023- Вторник):Витлеем- Йерусалим- Виа Долороза- Божи гроб

Закуска в 08.00 ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем. Отпътуване за град Йерусалим. Влизане през Лъвската врата. Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” – пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение в Голгота и Божи гроб. Посещение в Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство). Посещение на Стената на плача. Отпътуване за Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /5/.

6 ден (13.09.2023- Сряда):Отпътуване за България

Закуска – пакет. Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 09:15 ч. с полет на Авиокомпания WizzAir. Кацане на летище София в 12:05 ч.

Снимки