ИЗРАЕЛ през Април 2023

0
Цена
от2,555 Лв
Цена
от2,555 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

4174
8 дни/ 7 нощувки
От-До: 17.04.2023 - 24.04.2023
Летище София, България
Летище Бен Гурион, Израел
Поклонение в Йерусалим, “Божи гроб”,  Назарет, река Йордан  Витлеем и др.

Час и място на отпътуване:

08:00 ч. – сборен пункт на летище София, ТЕРМИНАЛ 2, зала „заминаващи”. Излитане в 11:05ч. с полет София – Тел Авив. В 13:35 ч. – кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив.

Подробности за пътуването:

Необходими документи при записване:

 • Ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му;
 • Депозит 30 % от обявената сума при записване; Доплащане 30 дни преди тръгване

Необходим брой участници за осъществяване на поклонението: 30 човека.

Туроператорът се задължава при не набран достатъчен брой участници да уведоми потребителите в срок до 20 дни преди отпътуването.

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

 • В един от дните в гр. Йерусалим – молитвено участие в Св. Литургия на Божи гроб или Гетсимания
 • Благословение от представители на Йерусалимската патриаршия, издаване на пасаван за Хаджийство от Патриаршията
 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.

 

ВОДАЧ НА ГРУПАТА Е БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВЕН СВЕЩЕНИК.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София;
 • 6 закуски; 7 вечери;
 • 7 нощувки в хотели 3* и 4*- в стаи с две и три легла;
 • Екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския туроператор;
 • Застраховка " Отмяна на Пътуване";
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“;
 • Водач на групата е български православен свещеник;
 • Входни такси в опоменатите обекти;
 • Летищни такси, ръчен багаж до 8 кг., чeкиран багаж до 20кг.

Цената нe включва:

 • Бакшиши за шофьора и екскурзовода в Израел - 7 $ на ден;
 • Кораб в Галилейско море – 15 $ ;
 • Лифт в гр. Йерихон – 18 $ ;
 • Такси до планината Тавор- 10 $ ;
 • Обяд в рибен ресторант- 30 $ ;
 • PCR тестове, ако се изисква към датата на пътуване;
 • Разходи от личен характер;

Задължително се доплаща:

 • Единична стая - 350 $ за целия престой;
 • Аудио система- по 2 $ на ден, заплаща се на място;
 • Лица над 65 години доплащат за застраховка около 15 лв;
 • Горивни такси и вредни емисии към датата на пътуване- обявяват се 14 дни преди отпътуване;
Какво да очаквате:
 • В един от дните в гр. Йерусалим – молитвено участие в Св. Литургия на Божи гроб или Гетсимания
 • Благословение от представители на Йерусалимската патриаршия, издаване на пасаван за Хаджийство от Патриаршията
 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
Маршрут

1 ден – 17.04.2023 г. (Понеделник):Отпътуване за Израел - Лида, Яфо, Тиберий

В 08:00 ч. – сборен пункт на летище София в зала „заминаващи” на Терминал 2 с ЕЛ АЛ. Излитане в 11:05ч. с полет София – Тел Авив. В 13:35ч. – кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Отпътуване за град Лида. Поклонение в гръцкия манастир, където се намира гроба на Св. Георги. Отпътуване за град Яфо, посещение на църквите “ Св. Георги“; „ Св. Арханген Михаил“; „ Св. Товита“. Отпътуване за град Тиберий. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /1/.

2 ден - 18.04.2023 г. (Вторник):Планината Тавор, Кана Галилейска, Назарет, Капернаум, Табха, Планината на Блаженствата, Галилейско море

Закуска в 06:00 ч. Отпътуване за планината Тавор (с такси- заплаща се допълнително) . Поклонение в православния храм “Преображение Господне”. Отпътуване за Кана Галилейска и поклонение в „Сватбената” църква, където Господ Иисус Христос е направил първото от своите чудеса, а именно превръщането на водата във вино. Отпътуване за град Назарет, поклонение в църквата „Благовещение”, параклиса на Св. Архангел Гавраил с кладенеца на Св. Дева Мария. Отпътуване за гр. Тиберий. ( По желание обяд в рибен ресторант от рибата на „Св. Петър“). Поклонение в православния храм „Св. Апостоли“ в гр. Капернаум, разположен на брега на Галилейското море. Посещение на Табха – мястото на благословението на петте хляба и двете риби, с които са нахранени 5 000 души. Отпътуване до Планината на блаженствата, където ще се прочете „Св. Евангелие” за блаженствата. В следобедните часове – разходка с корабче по Галилейското езеро ( По желание- заплаща се допълнително). Връщане в хотела в град Тиберий. Вечеря и нощувка /2/.

3 ден - 19.04.2023 г. (Сряда):Река Йордан, Мъртво море, Йерихон

Закуска в 08:00 ч. Посещение на река Йордан, в чиито води е кръстен Господ Иисус Христос. Потапяне в река Йордан и водосвет. Отпътуване за Мъртво море. Свободно време за плаж. Пътуване до град Йерихон: най-старият град в света. Разглеждане на археологическите разкопки и посещение на православния манастир „ Карантал“, построен по уникален начин в планината на Христовите изкушения ( пътуването до манастира е с лифт – по желание). Отпътуване за град Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /3/.

4 ден - 20.04.2023 г. (Четвъртък):Витлеем, Ейн Карем, Долината на кръста

Закуска в 08.00 ч. Поклонение в базиликата “Рождество Христово” – пещерата, в която се е родил Нашият Спасител и яслите, в които е бил положен. Разглеждане на пещерата на Блажени Ироним и църквата „Св.Екатерина“. Посещение на базиликата на Св. Йоан Кръстител – „Ейн Карем” (мястото, където се е родил Св. Йоан Кръстител) и храма посветен на срещата на Св. Богородица със Св. Елисавета. Посещение на „Долината на кръста“. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря и Нощувка /4/.

5 ден - 21.04.2023г. (Петък):Йерусалим, Виа Долороза, Божи гроб, Витезда, Йерусалимската патриаршия

Закуска в 08.00 ч. Отпътуване за гр. Йерусалим. Поклонение в светите места: “Виа Долороза” – пътят на Христовите страдания, по който има 14 станции, бележещи пътя до разпятието и водещи до Гроба Господен. Поклонение в гроба Господен, Голгота, Пещерата на Йосиф Алиматеец и др. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата където се е родила Божията Майка и разглеждане на извора „Витезда”. Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с нейни представители. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря и Нощувка /5/.

6 ден - 22.04.2023г. (Събота):Елеонската планина, Гетсиманската градина

Закуска в 08:00 ч. Отпътуване за Елеонската планина – мястото на Възнесение Христово, храм „Св. Йоан Предтеча“ първо и второ намиране главата на Св. Йоан. „Сълзите на Христос“. Посещение на православния руски манастир „Св. Мария Магдалена”. Разглеждане на красивата Гетсиманска градина и базиликата в нея „ Моление о чаши“. Поклонение в храма „Успение Богородично”, където се намира гробницата на семейството на Божията майка и чудотворната икона “Св. Богородица Йерусалимска”. Поклонение в църквата „ Св. архидякон Стефан“. Настаняване в хотел в гр. Йерусалим. Вечеря и Нощувка /6/.

7 ден - 23.04.2023г. (Неделя):Планината Сион, Стаята на Тайната вечеря

Закуска в 08:00 ч. Посещение на планината Сион, разглеждане на гробницата на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Стената на плача (като туристически обект). Посещение на църквата „ Св. Петър Галиканто ( с петела)“. Връщане в хотела в Йерусалим. Вечеря и нощувка /7/.

8 ден - 24.04.2023г. (Понеделник):Отпътуване за България

Ранно напускане на хотела в 02:00. Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за летище София в 07:15ч. Пристигане в София в 09:15ч.

Снимки