Фестивал на лалетата в Истанбул и Принцови острови

0
Цена
от365 Лв
Цена
от365 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

1137
4 дни/ 3 нощувки
От-До: 29.04.2023 - 01.05.2023
Варна, България
Истанбул, Турция

Пролетно пътешествие до древен Константинопол и съвременен Истанбул. Босфора, Църкв. „Св. Стефан“, „Влахерна“, Принцови острови

Подробности

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт, за деца под 18 години, пътуващи без родители, се изисква декларация или пълномощно – нотариално заверено от родителите.

Начин на плащане: при записване 50 % от стойността на пакета. Доплащане до 20 дни преди отпътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него

причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ

Период на провеждане:

29.04.2023  (Събота) – 02.05.2023 (Понеделник)

Час на отпътуване:

Отпътуване на 29.04.2023  (Събота) в 00:30 часа – гр. Пазарджик по маршрут : гр.Пловдив –гр.Истанбул

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус.
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Истанбул.
 • Панорамна обиколка и посещение на азиатската част на Истанбул.
 • Медицинска застраховка " Помощ при пътуване".
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходка с корабче по Босфора - 25 евро;
 • Небостъргачът Сапфир -20 евро; пътува се с градски транспорт
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт - 5 ТL
 • Турски ресторант с жива музика и програма - 30 евро;
 • Двореца Долмабахче- 40 евро;
 • Принцови острови - 20 евро;
 • Нощен Истанбул - 15 евро;

Носете със себе си:

 • Удобни обувки
 • Добро настроение!
Какво да очаквате:

Посещение на Турция през един от най-хубавите месеци за екскурзия там – април! Освен всичко останало, ще се насладим и на красотата на лалетата, превърнали се в една от забележителностите на страната, през пролетта. 

Маршрут:

1 ДЕН (29.04.2023г. – Събота): Истанбул: храм „Св. София”; „Синята джамия”, ”Хиподрума”, ”Египетския обелиск”, ”Змийската колона”

Пристигане в Истанбул около 08:30 часа. Обзорна обиколка с автобус и пешеходна разходка в европейската част на Истанбул с посещение на старинната част на Цариград. Площада пред храм „Св. София”; „Синята джамия”, ”Хиподрума”, ”Египетския обелиск”, ”Змийската колона”, По желание влизане в Св.София с местен екскурзовод- епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. – превърната в джамия. Преминаване през Босфорския мост и кратка пауза в азиатската част на града, с невероятна панорама към европейския континент и Босфора. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание посещение на Капалъ Чарши или египетския пазар с градски транспорт.Нощувка /1/.
Вечерта може да бъде организирана (по желание) вечеря в рибен ресторант на Златния рог – под моста на Галата с изглед към Босфора. Връщане в хотела. /Нощувка 1/

2 ДЕН (30.04.2023г. - Неделя):Босфора, Долмабахче, Манастирите "Влахерна"и "Животоприемен източник",църквата " Св.Стефан"

Закуска. В 08:30ч. панорамна разходка с корабче по Босфора. Посещение на султанския дворец Долмабахче по предварителна заявка с местен екскурзовод. Посещение на Вселенската патриаршия, Посещение на манастирите“ Влахерна“ и „Живоприемен източник” с аязмо, чиято вода помага за онкологични заболявания. Поклонение в българската православна желязна църква –‘‘Св. Стефан. По желание на групата – посещение на небостъргача „Сапфир“, който се извисява на 64 етажа и е най-високата жилищна сграда в Европа. На последния етаж се намира панорамна площадка и 4D кино. /Нощувка 2/
Вечерта може да бъде организирано посещение на турски ресторант с жива музика

3 ДЕН (01.05.2023г. - Понеделник):Принцови острови

Закуска. В 08.00 ч. по желание отпътуване за Принцовите острови в Мраморно море. Посещение на най- големият остров- Буююкада, където се намира манастира, посветен на Св. Георги Победоносец и чудотворната икона на „Св. Георги със звънците“. Иконата помага на хора с психични заболявания. Придвижването в острова е с електромобили или файтони ( Заплаща се допълнително). Около 17:00 ч отпътуване от острова. По желание организиране на „Нощен Истанбул“ в азиатската част. Минаване по моста над Босфора. Посещение на търговски комплекс с ресторанти и пеещи фонтани ( заплаща се допълнително)./ Нощувка 3/

4 ДЕН (02.052023г. - Вторник):Фестивал на лалетата, парка Емирган, мол Форум Истанбул

Закуска. Посещение на парка Емирган, където са засадени повече от 3 000 000 лалета в различни разцветки на хълмове не далеч от Босфора наречен още Фестивала на лалетата. Отпътуване за България. По пътя – спирка в мол Форум Истанбул, в който се намира уникалният аквариум на площ 20 декара, както и редица магазини на световно известни вериги. Пристигане по родните места късно вечерта.

Снимки: