Корфу: зелената перла на Гърция

0
Цена
от485 Лв
Цена
от485 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

1338
5 дни/4 нощувки
От-До: от 15.10  до 19.10.2022
Бургас, Пазарджик
Корфу, Гърция

Църквата Свети Спиридон – Ахилион – църквата Света Богородица Пещерна

Подробности за пътуването:

Необходими документи: лична карта; деца до 18г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.

Преминаването на граничният пункт Кулата ще бъде съобразен с изискванията на Гръцките гранични власти към датата на пътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Продължителност на пътуването:

5 дни/ 4 нощувки

от 15.10  до 19.10.2022

Час на отпътуване:

на 15.10.2022 г:

 • Бургас 03:00 ч.;
 • Пазарджик в 07:00 часа;

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 4 нощувки - 3 нощувки със закуски в хотел; 1 нощувка в Рилски манастир (при възможност за настаняване);
 • Билети за ферибот по маршрут: Игуменица - остров Корфу - Игуменица;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по маршрута;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване”;

Цената не включва:

 • Входни такси за всички обекти и мероприятия, посещавани по програмата и по желание;
 • Разходи от личен характер;

Носете със себе си:

 • Принадлежности за плаж (в свободното време на остров Корфу може да се възползвате от красивите плажни ивици);
 • Евро - официалната валута в Република Гърция;
Какво да очаквате?

Ще посетим един от най-красивите и популярни острови на нашата южна съседка Гърция – Корфу. Той е познат още като един от най-зелените острови на Средиземноморието. Отличава се със своите тюркоазени води, кристално чисти плажове, маслинови гори и портокалови градини. 

Накратко – Корфу предлага от всичко по много: както за сетивата, така и за душата. 

С вас ще разгледаме стария град Керкира, който е разположен между Старата и Новата крепост. Той предлага на посетителите богата история, доза романтизъм, венецианска атмосфера. Ще бъдем на площад Еспланада (наричан още Спианада), който е и централният площад на град Корфу, а също е най-големият площад на Балканите. Именно оттам ще започне и нашата обиколка на острова, който очарова с тесни улички, приятна атмосфера и много красота. 

Църквата на Свети Спиридон – закрилникът на остров Корфу, който неведнъж го е спасявал от болести, нашествия и злополуки – е една от забележителностите, но и пристан за нуждаещите се. Свети Спиридон е чудотворец, роден и починал на остров Кипър. Главното му светилище е църквата, издигната  в негова чест на остров Корфу. В живота си Свети Спиридон е сторил много добри дела за християнската вяра, да разберат хората нейната доброта и човечност, да повярват в силата на Христовата вяра, която помага и закриля. Точно колкото добър и човечен бил Спиридон и помагал на бедните и попадналите в беда, точно толкова смайващи били и чудесата, с които се прославил. Смята се, че и до ден днешен чудотворецът обикаля по земята и върши чудеса. Мощите на Св. Спиридон се съхраняват в сребърен саркофаг в самия храм „Св. Спиридон“ в Керкира (гръцкото име на Корфу). Те са нетленни и поддържат телесна температура 36.6 градуса.

В България Свети Спиридон се тачи като закрилник на занаятчиите – обущари, тухлари, грънчари, бакърджии и други. Празникът му се отбелязва на 12 декември.

Любопитно: Всяко лято на остров Корфу избират да почиват: Първата дама и още принцеса на Мароко, заедно със своя ескорт, популярни певци и звезди, познати ни от малкия и големия екран. Един от тях е Брус Уилис („Умирай трудно“ 1988г.), който има вила в северната част на Керкира. На северното крайбрежие на столицата, познато още и под името „Монако на Гърция“, притежават имения Натаниъл Ротшилд – синът на лорд Джейкъб Ротшилд, семейство Аниели – наследниците на основателя на автомобилния концерн Fiat и семейство Абрамович.

Маршрут

Ден 1 - 15.10.2022г. (Събота):Рилски манастир

Пристигане в Рилски манастир около 12:00ч. Поклонение пред нетленните мощи на Св.Иван Рилски, поклонение пред чудотворните икони. Изкачване до пещерата ,в която е живял Св.Иван Рилски и параклиса на Св.Лука. Около 15:00 ч. настаняване в хотел. В 17:00 ч молитвено участие във вечерното Богослужение. Нощувка /1/

Ден 2 - 16.10.2022 г. (Неделя):Игуменица - Корфу

Отпътуване в 06:00 за Игуменица. Пристигане на пристанището към обяд. От Игуменица отпътуване за о.Корфу с ферибот ,( пътуването е около 1ч. и 40 мин.) до гр. Керкира– столицата на остров Корфу. Екскурзоводска програма на острова. Разглеждане на стария град Керкира: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон – едно от най-романтичните места на града. Посещение на църквата „Св. Спиридон”. Поклонение пред мощите на Свети Спиридон Чудотворец. Поклонение в църквата на Света Богородица Пещерна, където се намират мощите на Света Теодора. Старата крепост (отвън); Настаняване в хотел на остров Корфу . Нощувка /2/.

Ден 3 - 17.10.2022 г. (Понеделник):Остров Корфу - Ахилион

Закуска. Молитвено участие в Св. литургия. Посещение на манастира Света Богородица Палеокастрица, който се намира на малък остров в залива Керкира. Отпътуване за двореца „Ахилион”, намиращ се на 10 км. от столицата Керкира. Това е любимата резиденция на австрийската императрица Елизабет, по-известна като принцеса Сиси. Свободно време. Нощувка /3/.

Ден 4: 18.10.2022 г. (Вторник):Мелник- Сандански

Закуска в 07:00ч. Рано сутринта отпътуване от остров Корфу към Игуменица с ферибот – посока България – Около14:00 ч .пристигане в град Мелник – най-малкият град в България. Пешеходна обиколка в центъра на града. Обекти, които могат да се посетят по желание: посещение на Кордопуловата къща – най-голямата възрожденска къща на Балканите от 18 век (заплаща се допълнително вход) .Отпътуване за гр. Сандански. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /4/.

Ден 5: 19.10.2022 г. (Сряда):Отпътуване за родните места

Закуска.В 08:00 ч. Отпътуване за родните места.

Снимки