Уикенд в Малта през Юни

0
Цена
от690 Лв
Цена
от690 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

992
4 дни, 3 нощувки
От-До: 11.06- 14.06.2023
София
Малта

Валета, остров Гозо, Градът на мълчанието…

Малта е едно от най-екзотичните кътчета на Земята, чието многовековно съществуване го е направило не само предпочитано от милиони туристи място за почивка, но и културен обект с историческо значение.

Програма

1 ден: 11.06.23г.(Неделя): Отпътуване за Малта; ВАЛЕТА и Трите града

Сборен пункт летище София 10:45ч. излитане в 12:45ч.,кацане в Малта 13:40ч. По желание екскурзия ВАЛЕТА – “града на рицарите” и „Трите града“ (6 часа)

2-7 човека – 44.00 евро на човек; 8-9 човека – 40.00 евро на човек; над 10 човека – 32.00 евро на човек

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо,
*При желание за посещение в катедралата Свети Йоан Кръстител билетите са плащат допълнително, при влизане и са на стойност 15.00 евро.

Настаняване в хотел. Свободно време. /Нощувка 1/

2 ден: 12.06.23г.(Понеделник): Мдина и Рабат

Закуска. По желание в 08:00ч. Полудневна екскурзия до :
МДИНА и РАБАТ -“ Града на мълчанието“ (4 часа)
2-7 човека – 44.00 евро на човек; 8-9 човека – 40.00 евро на човек; над 10 човека – 32.00 евро на човек

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, което е в програмата е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици ще видим една от първите болници съществували на острова – Santo Spirito. Свободно време на центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( билета струва 5,00 евро/ Деца 2,50 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

Връщане в хотела. Свободно време. /Нощувка 2/

3 ден: 13.06.23г.(Вторник): Остров Гозо

Закуска. В 08:00 ч. по желание еднодневна екскурзия:

Остров ГОЗО, вторият по голенина остров на Малтийският Архипелаг (8 часа)
4-7 човека – 74.00 евро на човек; 8-9 човека – 70.00 евро на човек; над 10 човека – 64.00 евро на човек

Екскурзията е посветена на вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг – Гозо. Фериботите отплуват от най-северната точка на Малта, пристанището Чиркеуа. Фериботите са съвременни. Имат комфортна закрита палуба и открита такава, от които гледките по време на пътуване са приказни. Пътуването с ферибота е само 25 мин. В Гозо ексурзията започва с посещение на мястото, в което според гръцката митология знаменитият войн Одисей прекарва седем години от живота си пленник на любовтта си към нимфата Калипсо. Продължаваме с природните феномени – „вътрешното море“ и скалата „фунгус“. Жителите на този остров винаги са били по-добрите занаятчии. И днес тази традиция продължава. Екскурзията включва място, където ще можете да видите тези изделия, да опитате сладкиши, напитки, мед и др. и да си купите сувенири. Следва кратка разходка по уличките на главният град Виктория и свободно време за обяд (не е включен в цената). След обяда екскурзията продължава в знаменитата Цитадела. Последна в програмата е Базиликата „Та Пину“. Това е място, на което хора са чули гласът на Дева Мария. Днес е светилище за поклонение на всички малтийци. Ще чуете интересната история на тази църква. Връщане обратно в Малта с ферибота.

Връщане в хотела. Свободно време. /Нощувка 3/

4 ден: 14.03.23г.(Сряда): Отпътуване за България

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летище. Излитане от Малта в 12:20ч. Kацане в гр. София 15:10ч.

Подробности за пътуването

Начин на записване:  Три имена и ЕГН, 300 лв. в деня на записване и останалата част до 15 дни преди отпътуване

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Отпътуване:

Сборен пункт летище София 10:45ч. излитане  в 12:45ч. на 11.06.2023

Продължителност:

4 дни / 3 нощувки

Транспорт:

Самолет, луксозен автобус

Цената включва:

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Малта – София, с авиокомпания Rianair , с включени летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см- 
 • 3 нощувки на база закуска
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“
 • Представител на туроператора

Цената не включва:

Цената не включва:

 • Градска такса в размер на 1 евро на човек на ден;
 • Допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език;
 • Чекиран багаж- 10 кг- около 25 евро в посока, заявява се в деня на записване;
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”
 • Лични разходи