Поклонническо пътуване до Атина и остров Егина

0
Цена
от555 Лв
Цена
от555 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2327
6дни / 5нощувки
От-До: 27.09 - 3.10.2021
Варна
Атина

Поклонение пред мощите на Свети Паисий, Свети Порфирий – посещение на  град Атина, остров Егина – поклонение пред мощите на Свети Патапий Египетски, Свети Ефрем Нови Чудотворец

Подробности за пътуването:

транспорт – луксозен автобус (един нощен преход)

В някои от манастирите – при възможност – ще бъдат отслужени благодарствен молебен и водосвет за здраве на поклонниците!

 В една от вечерите, по желание на групата, може да бъде организирано увеселение в таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително).

Влизането в музеите с такси е по желание.

Възможно е отпътуване от всяко населено място – при събран минимален брой туристи 10 човека.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

Отпътуване от гр. Варна с автобус в 23:00 ч. на 27.09.2021 (понеделник)

Маршрут: Поморие (00:30ч.28.09) – Бургас (01:00 ч.) – Сливен – Стара Загора – София – Кулата – Солун – Суроти.

Цената включва:

 • пътни разходи
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3*
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Акропола – 20 евро с още 4 музея /за учащи и пенсионери – 6 евро/
 • Микена – 8 евро с гробницата на Агамемнон /за учащи – 4 евро/; за деца под 18г. и журналисти - безплатно влизане
 • Ферибот до о. Егина и обратно – 16 евро
 • Лични разходи

Носете със себе си:

 • Удобни обувки
 • Евро - официалната валута в Република Гърция
 • Усмивки :)
Какво да очаквате:

Посещение на град Солун – втория по големина град в Гърция. Обиколка на забележителностите на града.

Посещение и нощувки в град Лутраки – спа центъра на Гърция

Посещение и разглеждане забележителностите на град Атина – столицата на Република Гърция. 

 

Маршрут:

1 ДЕН (28.09.2021 - вторник): Солун - Паралия Катерини

Около 11:00 ч пристигане в гр. Солун. Поклонение пред мощите на Св. Димитър Солунски и Св. Анисия. Автобусна обиколка на град Солун: Бялата кула; Паметника на Филип Македонски; Паметника на Александър Македонски; църквата на Светите братя Кирил и Методи; арката на император Галер; крепостната стена на град Солун. Отпътуване за Суроти. Посещение на манастира “Св. Йоан Богослов” в село Суроти, където се намира гроба на Св. Паисий Светогорец, обявен за светец от 2015 година. В манастира има мощи на Св. Арсений Кападокийски. Поклонение пред светите мощи. В манастира може да се отслужи благодарствен молебен. В 15:00 ч. отпътуване за Лептокария/Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка /1/.

2 ДЕН (29.09. 2021 - сряда): Отпътуване за Атина - Неа Макри - Лутраки

Закуска. Отпътуване за гр. Атина. Около 13:30ч. пристигане в манастира „Преображение Господне“ в Мелиси, близо до град Атина, построен от Св. Порфирий. Поклонение пред частица от мощите на Св. Порфирий Кавсокаливит, канонизиран през 2013г. Отпътуване за град Прокопи, поклонение пред мощите на Св. Йоан Руски (намира се на полуостров Евбея). Отпътуване за Неа Макри. Поклонение в манастира на „Благовещение на Пресвета Богородица“, където се намират нетленните мощи на Св. Мъченик Ефрем Нови. В един от двата манастира може да се прочете акатис и молебен за здраве. Пристигане в гр. Лутраки. Настаняване в хотел. Нощувка 2

3 ДЕН (30.09.2021г - четвъртък): остров Егина - манастир "Света троица"

Закуска. В 07:30 ч. – отпътуване за пристанище Пирея, Атина. В 9:30ч. отплаване с ферибот за остров Егина. Островът има формата на сърце и е известен с това, че става първата столица на Гърция след освобождението ѝ от турско робство. Също така, Егина се слави и с факта, че на него е роден Платон. От 11:00ч. поклонение в манастира на о.Егина “Св. Троица”. Там се намират чудотворните мощи на Св. Нектарий Егински, който помага на хора болни от онкологични и други заболявания. Разглеждане на новата църква в манастира, посветена на Св. Нектарий; гроба на Св. Нектарий; От 14:00ч. свободно време в гр. Егина; 16:30ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Прибиране в хотела в град Лутраки. Свободно време. Нощувка /3/.

4 ДЕН (01.10.2021 - петък): Коринтски канал - град Коринт

Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена (древногръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации – Микенското царство) и гробницата на Агамемнон. Отпътуване за град Коринт. Посещение на катедралата “Св. Апостол Павел” в новия гр. Коринт, разположен на две морета – Егейско и Йонийско. Поклонение пред нетленните мощи на Св. Патапий Египетски Чудотворец и честната глава на Света Ипомония в девическия манастир в Лутраки. Преминаване над Коринтския канал, свързващ Егейско и Йонийско море. Спиране на един от мостовете за фотопауза. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта може да бъде организирано посещение на рибен ресторант (таверна). Нощувка /4/.

5 ДЕН (02.10.2021 - събота): Атина

Закуска. В 08:00ч. разглеждане на Акропола с местен екскурзовод (на българск или руски език). Ще имате възможност да посетите новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него, датиращи от бронзовата епоха до римския и византийския период; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; старинната библиотека на Адриан; храма на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; Посещение на стария Олимпийски стадион, изграден през 1895г. Посещение на храма “Св. Екатерина” от 11в. Разглеждане на Кулата на ветровете; квартал “Монастираки”- мястото, където има най-много атрактивни магазини за народно изкуство. Посещение на площад “Синтагма”, намиращ се пред парламента. Разглеждане сградата на парламента отвън (някогашният дворец на първия гръцки крал Ото) и смяната на караула. Поклонение в църквата „Св. Тройца“, където се намират чудотворна икона и мощи от Св. Лука Войно-Ясенецки. В 15:00ч. отпътуване за Лептокария/Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

6 ДЕН (03.10.2021 - неделя): Отпътуване за България

Закуска. Отпътуване за България. Прибиране по родните места късно вечерта.

Снимки: