Кападокия – между Изтока и Запада

0
Цена
от585 Лв
Цена
от585 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

3608
6 дни/5 нощувки
От-До: 2020
Пазарджик, България
Кападокия, Турция
Макс. бр. пътници: 40

Екзотика, история и приключения за 6 дни в Турция.

Подробности:

Посещение на: ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ – ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ

Полезна информация:

В един от дните след нощувката в Кападокия, може да бъде организиран полет с балон. В този ден се става в 04:30 часа. В 06:00 часа е началото полета с балон, който продължава 2 часа и 30 мин. над кападокийския релеф и планините. Зависи от климатичните условия в деня на полета. Цената е 160 евро – по предварителна заявка.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.

 Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата

Необходими документи: валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него

причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Отпътуване и връщане:

очаквайте скоро!

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус.
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Истанбул;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в околностите на Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в гр. Анкара;
 • екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод;
 • панорамна и пешеходна обиколка на гр. Истанбул – стара и Азиатска част;
 • медицинска застраховка;
 • екскурзоводско обслужване от фирмата.

Цената не включва:

 • Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин.) - 17 евро;
 • Музея на Анадолските цивилизации - около 35 турски лири;
 • Скалните църкви в Гьорeме - около 45 турски лири за всички обекти в музея;
 • Крепоста Учхисар - 6.50 турски лири;
 • Подземния град Каймаклъ - около 30 турски лири;
 • Кервансарай Азъкарахан.
 • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
Какво да очаквате:

Кападокия е местност в Централен Анадол.

Цивилизацията на хетите се развива именно в земите на Анадола и е уникално явление за местните географски ширини. Изкусно изработените от хетските ювелири съдове и накити, изпреварват времето си, с високата си художествена стойност.

Малцина знаят, че сервизите на тракийските владетели, обитавали днешното българско землище, са изработвани в същия регион, от занаятчии, следващи стародавните традиции. 

Източник: „Кападокия – Земя на красивите коне“ 

Маршрут:

1 ден : Истанбул

Пристигане в Истанбул около 08:00часа. Пешеходна разходка по площада пред Храма „Св. София”; „Синята джамия”, ”Хиподрума”, ”Египетския обелиск”, ”Змийската колона”. Влизане в църквата „Св.София” /по желание/- патриаршески храм на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. – превърната в джамия. Настаняване в хотел. В 16:00 ч. по желание на групата панорамна разходка с корабче по Босфора – заплаща се допълнително. Разходката трае 1ч. и 15 мин. Връщане в хотела. Нощувка в Истанбул /1/. (Вечерта по желание – вечеря на Златния Рог с изглед към Босфора)

2 ден:Анкара

Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Изкачване до крепостта на хетите. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ден:Кападокия

Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение на Кервансарай Азъкарахан (от 13 век) – мястото, на което са се намирали търговските помещения и стаите на търговците от този период. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. Настаняване в хотел . Вечеря. Нощувка /3/.

4 ден :Кападокия, подземните градове

Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото, където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка в долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Посещение на скалната църква на отшелника „Симеон Стълбник”. Разходка в долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка /4/.

5 ден:Юргюп, Истанбул

Закуска. Отпътуване за гр. Юргюп. Посещение на стара винарска изба с известно Кападокийско вино. Отпътуване за гр. Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

6 ден: Църквата „Св. Стефан“, мол Форум Истанбул

Закуска. Поклонение в българската желязна църквата „Св. Стефан“. В 10:00 ч. отпътуване за България. По пътя спирка в мол Форум Истанбул, в който се намира уникалният аквариум, на площ 20 декара и има магазини на няколко световно известни вериги. Пристигане по родните места след 20:00 ч.

Снимки