БЕЛИТЕ НОЩИ по крайбрежието на Балтийско море САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА с круиз до ТАЛИН, СТОКХОЛМ и ХЕЛЗИНКИ

0
Цена
от2,495 Лв
Цена
от2,495 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

989
12 дни/ 11 нощувки
От-До: 30.06 - 11.07.2021
София
Санкт Петербург

Магията на Белите нощи и величието на Прибалтика!

Подробности за пътуването:

Доплащане за: единична стая – 265 лева; медицинска застраховка за лица над 65 г. (≈20 лева за лица от 65 до 70 г., ≈40 за лица от 70 до 75 т.); Панорамна автобусна обиколка на Стокхолм – 18 евро; на човек за настаняване в каюта по избор – на запитване, цените подлежат на препотвърждаване): за 4-ма с прозорец/А4 – 50 лева; за 2-ма с прозорец/А2 – 200 лева; за 3-ма с прозорец/А4 – 120 лева; за 3-ма във вътрешна/В3 – 50 лева; за 2-ма във вътрешна/В2 – 120 лева; за 2-ма във вътрешна/ВV2 – 45 лева; закуска на круизния кораб – 13 евро на ден; вечеря на круизния кораб – 34 евро на ден, пакет за изхранване 4 закуски и 4 вечери – 172 евро (цените за изхранването са при заявка и заплащане в офиса на Агенцията);

Намелание за деца до 14 г., настанени с 2-ма възрастни – 150 лв.;

Необходими документи: паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център); няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит – 400 лева (сумата се възстановява изцяло при отказ от пътуване от страна на туристите до 50 дни преди датата на отпътуване); доплащане – до 48 дни преди началната дата.

Туроператорът си запазва правото на промени в цената и последователността на програмата по независещи от него причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Час и място на пътуване:

Сборен пункт на 30.06 (сряда) в 13:00 часа на Летище София – Терминал 2.

Излитане в 14.55 ч. по маршрут София – Санкт Петербург – с полет на България Еър.

Кацане в Санкт Петербург в 18.25 ч.

Обратен полет:

Излитане от Москва в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.

 

Цената включва:

 • самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София
 • летищни такси (78 лева към 20.02.2021 - подлежат на препотвърждаване при издаване на билетите)
 • чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
 • 4 нощувки със 4 закуски и 4 вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург
 • 2 нощувки със 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Москва
 • круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Санкт Петербург
 • билет за влак в спално купе за 4 човека втора класа от Санкт Петербург до Москва
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург
 • Панорамна обиколка на Москва
 • Пешеходна обиколка на Стокхолм
 • Пешеходна обиколка на Талин
 • Пешеходна обиколка на Хелзинки
 • трансфери в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел – Морска гара, Морска гара - ЖП гара
 • трансфери в Москва: ЖП гара - хотел, хотел - летище
 • екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
 • входни такси и ползване на слушалки за Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж в Санкт Петербург
 • входни такси и слушалки за посещението на Кремълския комплекс и Оръжейната палата в Москва
 • медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК „Лев Инс“ с покритие за Ковид-19
 • водач от Агенцията

Цената не включва:

 • руска виза – 140 лева (120 лева + 20 лева visa support)
 • входните такси за музеите и туристическите обекти по желание
 • мероприятия и екскурзии по желание извън програмата
 • настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец)
 • билети за градски транспорт
 • застраховка „Отмяна на пътуване”
 • разходи от личен характер
Полезна информация:

Дати на пътуване

На човек в двойна стая

до 31.03.2021

На човек в двойна стая

след 31.03.2021

30.06. – 11.07.2021

2495 лева

2565 лева

Маршрут:

1 ден: 30.06.2021София – Санкт Петербург

Излитане от София в 14.55 ч. с полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18.25 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: 01.07.2021 Санкт Петербург

Закуска. Пешеходна разходка за посещение на Казанския събор и църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Посещение на Ермитажа – уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време.
По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод – 15 евро
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: 02.07.2021Санкт Петербург – Пушкин (Царское село)

Закуска. Екскурзия до Царское село – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец – шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 03.07.2021Санкт Петербург – Петерхоф

Закуска. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец – лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Посещение на Големия дворец и Парка. Отпътуване за Кронштадт, разположен на о. Котлин, под егидата на ЮНЕСКО, с уникална атмосфера. Пешеходна разходка за запознаване със забележителностите на града и посещение на Николския събор – главен военноморски храм на Русия. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден: 04.07.2021Санкт Петербург

Закуска. Панорамна обиколка на „величествената“ Северна столица на Русия – Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики и др. Посещение на Петропавловската крепост. Отпътуване с кораба „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.

6 ден: 05.07.2021Талин

Пристигане в столицата на Естония – Талин в 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите, най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.

7 ден: 06.07.2021Стокхолм

Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм в 09.30 ч. Панорамна (не включена в цената) и пешеходна обиколка на града с екскурзовод: остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Кметството, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел; разходка по Gamla stan (стария град), най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа – църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.

8 ден: 07.07.2021Хелзинки

Пристигане в столицата на Финландия – Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата и др. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба.

9 ден: 08.07.2021Санкт Петербург - Москва

Пристигане в Санкт Петербург в 09.30 ч. Програма по желание. Отпътуване от Санкт Петербург за Москва вечерта. Нощно пътуване с влак.

10 ден: 09.07.2021Москва – Сергиев посад

Пристигане в Москва. Отпътуване за Сергиев посад – руската Света гора. Посещение на манастира Троице-Сергиевата лавра, който в продължение на векове е една от най-почитаните руски светини, най-големия център на духовността, просвещението и културата. Връщане в Москва. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ден: 10.07.2021Москва

Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.
Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.
Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже“, оръжия, ризници, шлемове …
Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

12 ден/11.07.Москва - София

Закуска. Панорамна автобусна обиколка на „блестящата“ Руска столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Посещение на храма „Христос Спасител“ – най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.

Снимки