3 любопитни факта за летните почивки

Ако ви накарат да изброите 3 характерни неща за почивките през лятото – какви биха били те? Навярно едно от нещата, за които ще се сетите, биват слънцезащитните лосиони. Не по-малко любопитно от тях обаче е времето, което избирате за своята почивка. В следващите изречения ще ви запознаем с 3 интересни факта за летните ваканции, които е добре да знаете.

~ Черно море

1. Родното черноморие – неочаквано добра дестинация през първите месеци от лятото.
Ако сте решили да организирате своята почивка през първата половина от летния сезон – Юни/Юли, българското черноморие е идеален избор. По-голямата част плажуващи предпочитат късните горещи месеци, като Август и началото на Септември, което прави българския морски бряг перфектна дестинация в началото на Юни и Юли за почивка. Тогава времето е топло, но не прекалено, морската вода е прохладна и очаква първите туристи за новия сезон.

 

2. Времето в Гърция  парещо слънце до късна есен
Лятото в Гърция продължава по-дълго отколкото у нас. А това предразполага към възможност за почивка дори в края на летния сезон. Така че, ако имате проблем с взимането на отпуск в разгара на лятото – слънчева Гърция и по-специално почивките ни в Паралия Катерини ви очакват на 1 клик разстояние. Курортното селище е разположено в Солунския залив и предлага различни развлечения за посетителите.

 

 

 

3. Слънцезащитата –   доколко ни предпазва от изгаряне?

Превърнало се е в навик. щом се покажат първите по-силни слънчеви лъчи, на пролет – да прибягваме до използването на слънцезащитни продукти. Често обаче хората, които използват най-много превантивни мерки – се оказват и най-потърпевши. А една от най-страшните последици е болестта рак на кожата, която върви ръка за ръка със слънчевите изгаряния. Защо се получава така? Редица изследвания в областта показват, че не всички слънцезащитни мазила са способни да осигурят ефективна защита. И практически колкото и да се мажете с тях – отново изгаряте. Това се дължи на липсата на подготовка на кожата ви.  За целта започнете с постепенно излагане на слънце, още през първите по-топли месеци. Също така – от значение е използването и на максимално натурални продукти за хидратиране на кожата, по време на ваканцията ви. Така ще се подготвите максимално добре за придобиване на равномерен летен загар, без изгаряне.

Ние от Манов-ЕН ви пожелаваме приятна почивка! И не забравяйте, че ако имате нужда от помощ при избора си на дестинация  – ние сме насреща!

Оставeте коментар