Круиз – 5 Гръцки острова и Кушадасъ

0
Цена
от1,489 Лв
Цена
от1,489 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2601

Най-нови предложения

Румъния

Грузия

Атина и о-в Егина

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Нашите експерти с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 445 474

manov.bg@abv.bg

Най-нови публикации

ОСТРОВ ЛЕСБОС – С ПРИВКУС НА ЦАРСТВОТО БОЖИЕ И ДЪХ НА АНАСОН
февруари 21, 2020
Какво е Метеора и защо да го посетите веднъж не е достатъчно?
декември 19, 2019
МОРЕ в България – достъпен избор за всеки
юни 17, 2019
6 дни/ 5 нощувки
От-До: 23.06.2024г. - 28.06.2024г.
София
Гърция

О-в Миконос – Кушадасъ – о-в Патмос – о-в Родос – о-в Крит – о-в Санторини

Подробности за пътуването

Необходими документи:

  • Валидна лична карта или международен паспорт;
  • За деца под 18 години – международен паспорт;
  • За деца, пътуващи без родител/родители, се изисква пълномощно – нотариално заверено от родителя/родителите.

Начин на плащане: 400лв. в деня на записване и останалата част до 30 дни преди отпътуване.

Забележка: доплащането за премиум пакет се заявява при регистрация. Премиум пакет – 280лв. на човек в двойна, тройно и четворна каюта, 412лв. на човек в единична каюта – включва на човек: неограничено количество Premium напитки (на цена до 6 евро на напитка) – коктейли, марков алкохол, сода, безалкохолни напитки, наливна бира, вино; допълнителен ваучер за 75 евро за екскурзия на брега по избор; 1 час интернет на ден.

Туроператорът си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

В 20:00ч. от Автогара Сердика (пред Централна гара).

Транспорт

Кораб, автобус.

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус до пристанище Лаврион, Атина в двете посоки;
  • Водач от фирмата през цялото време;
  • 4 нощувки на круизния кораб Celestyal Olympia;
  • INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки по време на обяд и вечеря/: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода/;
  • Ваучер за 75 евро за екскурзия на брега по избор;
  • Пристанищни такси, Такса обслужване, Анимация и професионални вечерни шоу програми, Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
  • Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро.

Цената НЕ включва:

  • Екскурзии на брега за гръцките острови;
  • Доплащане за Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро;
  • 8лв за лица над 65г, 24лв за лица от 75г до 83г;
  • Такса гориво;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.), Хазарт (бинго / казино и др.).

Допълнителни екскурзии - по желание:

  • САНТОРИНИ - Екскурзия до селището Оia с екскурзовод на английски /или руски/език - 81 евро/159лв. на човек, 61 евро /120лв. дете до 12г./;
  • ПАТМОС - Посещение на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса с автобус и екскурзовод на английски - 77 евро /151лв. на възрастен,61 евро /120лв. дете до 12г.;
  • КРИТ - Екскурзия до Минойския дворец Кносос - 81 евро/159лв на човек, 61 евро /120лв. дете до 12г.;
  • КУШАДАСЪ - Къщата на Дева Мария и Античният Град Ефес с автобус - 92 евро /180лв. на човек, 66 евро /129лв. дете до 12г.;
  • РОДОС - Пешеходна обиколка на Средновековния Град Родос и Цитаделата на Рицарите - 50 евро/ 98 лв. и дете - 31 евро/60лв.
Информация за круизния кораб

CELESTYAL OLYMPIA е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултра модерен и изтънчен круизен кораб. Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, барове, кино, детска площ, Duty Free магазин, бутик, библиотека, бръснарница, салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център и СПА. Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон и др. 

Маршрут

Ден 1 - 23.06.2024г. (неделя):София - Атина/Лаврион - нощен преход

Отпътуване от София от 20:00ч. с нощен преход към АТИНА/ЛАВРИОН.

Ден 2 - 24.06.2024г. (понеделник):Посещение на остров Миконос

Пристигане на пристанище Лаврион. Настаняване на кораба от 08:00ч. до 10:00ч. Първият остров, който ще посетим е остров Миконос с престой от 18:00ч. до 23:00ч. Веднага ще усетите топлата атмосфера на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, белите тесни улици, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърните мелници, малката Венеция, и църквата Панагия Парапортиани. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

Ден 3 - 25.06.2024г. (вторник):Посещение на Кушадасъ и остров Патмос

Нашата следваща дестинация е Кушадасъ (Турция), където сме в периода от 07:00ч. до 13:00ч. Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с неговите красиви морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай. Неслучайно градът в превод значи „птичият остров“. Името му най-вероятно идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града. По желание: Екскурзия до древния Ефес – найзапазеният град от античността. Преминаваме покрай мястото, където е бил храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Свободно време за разходка и покупки или за да опитаме от местните вкусни деликатеси. В 12:30ч отново се качваме на кораба и отплаваме за нашата поредна красива спирка – остров Патмос. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Св.Йоан Богослов е получил своето просветление и е написал последната книга от Новия Завет „Откровение на Йоан“. Там ще бъдем между 16:30ч. и 21:30ч. По желание: Трансфер до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

Ден 4 - 26.06.2024г. (сряда):Посещение на остров Родос

Новото утро ни намира на остров Родос (07:00ч. – 18:00ч.) – най-източният остров в Гърция от Егейско море, а и най-интересният със своята форма острие на стрела. Флората и фауната са много поблизки до тези в Мала Азия, отколкото до тези в останалите части на Гърция. Всяка година Родос привлича милиони туристи с историческото и културното си богатство, с лукса на бляскавите си курорти. Островът е покрит с гори от брутски бор и кипарис и богата фауна, включително родоски елен, който е символ на острова. Интересно да се знае за този остров също е, че той събира две морета – Егейско и Средиземно. На върха на острието може да видите от едната страна бурното с цвят аквамарин Егейско море и от другата – спокойното с тъмно син цвят Средиземно море. По желание: кратка пешеходна разходка в древния град Родос – градските стени, ранна християнска базилика от 5 век, площадът на Хипоркат, улицата на рицарите, дворецът на Великия магистър. По желание: Автобусна екскурзия до град Линдос с разглеждане на Акропола в Линдос. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

Ден 5 - 27.06.2024г. (четвъртък):Посещение на остров Крит и остров Санторини

Нашата първа спирка за деня е най-големият и най-близкият до Северна Африка гръцки остров Крит / гр. Хераклион / (07:00ч. – 12:00ч.) На острова се развива Минойската цивилизация (прибл. 3000-1400г. пр. н. е.) – най-древната цивилизация в Европа. По желание: Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски /или руски/ език. В 12:00ч. отплаваме за остров Санторини (16:30ч. – 21:30ч.) – перлата на Егейско море. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези. По желание: Полудневна автобусна екскурзия до селището Оia. Нощувка на круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA.

Ден 6 - 28.06.2024г. (петък):Атина/Лаврион - София

Пристигане в АТИНА / пристанище Лаврион/ в 06:00ч. След закуска отпътуване за България и пристигане в София привечер.

Снимки