Атина и о-в Егина

0
ЕСЕН 2024
от695 Лв
ЕСЕН 2024
от695 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

1854

Най-нови предложения

Египет

ДУБАЙ

Р У С И Я

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Нашите експерти с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 445 474

manov.bg@abv.bg

Най-нови публикации

ОСТРОВ ЛЕСБОС – С ПРИВКУС НА ЦАРСТВОТО БОЖИЕ И ДЪХ НА АНАСОН
февруари 21, 2020
Какво е Метеора и защо да го посетите веднъж не е достатъчно?
декември 19, 2019
МОРЕ в България – достъпен избор за всеки
юни 17, 2019
6 дни/ 5 нощувки
От-До: 20.10.2024г. - 25.10.2024г.
Пловдив - Пещера- Пазарджик
Солун - Паралия Катерини - Атина - Лутраки - о-в Егина -
Поклонническо пътуване до Гърция
 Св. Паисий – Св. Йоан Руски – Св. Порфирий – гр. Атина – Остров Егина – Св. Патапий Египетски – Св. Ефрем Нови Чудотворец
Подробности за пътуването:

Необходими документи: Лична карта; Деца до 18г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.

Начин на плащане: Депозит – 200лв. в деня на записване, останалата част от сумата до 30 дни преди пътуването.

*Забележка: Лица над 65 години доплащат 10лв. за застраховка.

 ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

Тръгване от град Пловдив в 00:30ч., от град Пещера в 01:30ч., от град Пазарджик в 02:00ч. по маршрут: София – Кулата – Солун – Суроти.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки в хотел със закуски в Паралия Катерини;
  • 3 нощувки в хотел със закуски в Лутраки;
  • Екскурзоводско обслужване на български език по маршрута;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване”.

Цената НЕ включва:

  • Входни такси за обектите по програмата (по желание);
  • Билети за ферибот по маршрут Пирея - о-в Егина - около 20 евро;
  • Вход за Акропола - около 20 евро;
  • Вход за Микена и гробницата на Агамемнон - около 15 евро;
  • Разходи от личен характер.
Маршрут

Ден 1: 20.10.2024г. (Неделя): Солун

Пристигане в гр. Солун около 09:00ч. Поклонение пред мощите на Св. Димитър Солунски и Св. Анисия. Автобусна обиколка на гр. Солун: Отпътуване за Суроти. Посещение на манастира „Св. Йоан Богослов“, където се намира гроба на Св. Паисий Светогорец. В манастира има мощи на Св. Арсений Кападокийски. В 13:00ч. отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Свободно време. (Нощувка 1).

Ден 2: 21.10.2024г. (Понеделник):Атина

Закуска. Ранно отпътуване – 05:00ч. за гр. Атина. По пътя отклонение за остров Евбея в град Прокопи, поклонение пред мощите на Св. Йоан Руски Чудотворец – мъченик 1730г., с нетленни мощи. Отпътуване за манастира „Преображение Господне“ в Милеси, близо до град Атина, построен от Св. Порфирий. Поклонение пред част от мощите на Св. Порфирий Кавсокаливит. Отпътуване за Неа Макри. Поклонение в манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“, където се намират нетленните мощи на Св. Мъченик Ефрем Нови. В един от двата манастира може да се прочете акатис и молебен за здраве. Пристигане в гр. Лутраки. Настаняване в хотел. (Нощувка 2).

Ден 3: 22.10.2024г. (Вторник): Остров Егина

Закуска. В 07:30ч. отпътуване за пристанище Пирея, Атина. В 09:00ч. отплаване с ферибот за остров Егина. Остров Егина се слави с факта, че там е роден Платон. Около 11:00ч. поклонение в манастира на остров Егина – „Света Троица“. Там се намират чудотворните мощи на Св. Нектарий Егински – светец, чудотворец, който помага на хора болни от онкологични и други заболявания. Разглеждане на новата църква в манастира, посветена на Св. Нектарий; гроба на Св. Нектарий. Свободно време в гр. Егина. В 16:30ч. отплаване с ферибот за пристанище Пирея, Атина. Прибиране в хотела. Вечерна разходка по крайбрежието. По желание вечеря в рибен ресторант. (Нощувка 3).

Ден 4: 23.10.2024г. (Сряда): Остров Пелопонес, град Коринт

Закуска. В 08:00ч. отпътуване за остров Пелопонес. Посещение на Микена (древногръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации – Микенското царство) и гробницата на Агамемнон. Отпътуване за гр. Коринт. Посещение на катедралата „Св. Апостол Павел“ в новия гр. Коринт, разположен на две морета – Егейско и Йонийско. Поклонение пред нетленните мощи на Св. Патапий Египетски Чудотворец и честната глава на Света Ипомония в девическия манастир в Лутраки. Преминаване над Коринтския канал, свързващ Егейско и Йонийско море. Спиране на един от мостовете за фото пауза. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта може да бъде организирано посещение на ресторант (таверна с програма). (Нощувка 4).

Ден 5: 24.10.2024г. (Четвъртък): Акропола

Закуска. В 08:00ч. отпътуване за Акропола. Разглеждане на Акропола с местен екскурзовод (на български или руски език). Ще имате възможност да посетите новият Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него, датиращи от бронзовата епоха до римския и византийския период: Древната агора; Арката на Адриан -триумфалната арка, построена през 131г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Старинната библиотека на Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; Посещение на стария Олимпийски стадион, изграден през 1895г. Посещение на храма „Св. Екатерина“ от 11в. Разглеждане на Кулата на ветровете; Кварталът „Монастираки“ – мястото, където има най-много атрактивни магазини за народно изкуство. Посещение на площад „Синтагма“, намиращ се пред парламента. Разглеждане на сградата на парламента отвън (някогашният дворец на първия гръцки крал Ото) и смяна на караула. Поклонение в църквата „Св. Троица“, където се намират чудотворната икона и мощите на Св. Лука Войно – Ясенецки. В 14:00ч. отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел. (Нощувка 5).

Ден 6: 25.10.2024г. (Петък): Отпътуване към България

Закуска. Отпътуване за България. Прибиране по родните места. В някои от манастирите, при възможност ще бъдат отслужени панахиди за починалите сродници и водосвет за здраве на поклонниците.

Снимки