Египет

0
ЕСЕН 2024
от1,945 Лв
ЕСЕН 2024
от1,945 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2589

Най-нови предложения

ДУБАЙ

Р У С И Я

Корфу

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Нашите експерти с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 445 474

manov.bg@abv.bg

Най-нови публикации

ОСТРОВ ЛЕСБОС – С ПРИВКУС НА ЦАРСТВОТО БОЖИЕ И ДЪХ НА АНАСОН
февруари 21, 2020
Какво е Метеора и защо да го посетите веднъж не е достатъчно?
декември 19, 2019
МОРЕ в България – достъпен избор за всеки
юни 17, 2019
8 дни/ 7 нощувки
От-До: 12.10.2024г. - 19.10.2024г.
София
Хургада
        Хургада, Синая, пирамидите, музея в Кайро, Александрия
Подробности за пътуването:

Необходими документи при записване: Ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му.

 Условия за записване: Три имена и ЕГН;  Депозит – 30% от обявената сума при записване; Доплащане 40 дни преди отпътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него  причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

12.10.2024г. /Събота/: Сборен пункт на летище София в 06:00ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Хургада връщане Кайро - София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж - 20кг и 5кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки в хотели 3* и 4*; 7 закуски; 4 обяда; 7 вечери;
 • All transportation in destination location
 • Вход за всички горе споменати обектите /Музей Кайро, Пирамиди и Сфинкс (отвън) и Александрийската библиотека – (основната част);
 • Транспорт с луксозен автобус по време на пътуването;
 • Екскурзоводско обслужване на български език или руски език;
 • Медицинска застраховка „ Помощ при пътуване“ + „Отмяна на пътуване“ (за записалите се до 30 дни преди отпътуването).

Цената НЕ включва:

 • Вход за вътре в Хеопсовата пирамида - 25$ (по желание);
 • Бакшиши по 8 долара на ден за шофьори и местни екскурзоводи.

Транспорт:

 • Самолет
Задължително се доплаща:
 • Виза (25 долара);

 • Единична стая – 200$;

 • Аудио система – по 3$ на ден;

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 14 дни преди полета;

 • Лица над 65год. Доплащат за застраховка около 15лв.

Маршрут:

Ден 1: 12.10.2024г. /Събота/: София - Хургада

Сборен пункт на летище София в 06:00ч. Чартърен полет /София – Хургада/. Пристигане и посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел. Настаняване в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. /Нощувка 1/.

Ден 2: 13.10.2024г. /Неделя/: Посещение на манастира „Св. Павел Тивейски“ и манастира „Св. Антоний Велики“. Отпътуване за Айн Сокна.

Закуска. Потегляне за манастира „Св. Павел Тивейски“. Поклонение в църквата, където е гроба на Св. Павел и чудотворното аязмо. Отпътуване за Манастира „Св. Антоний Велики“. Поклонение пред гроба на Св. Антоний Велики и светините в манастира и аязмото. Отпътуване за Айн Сокна. Настаняване в хотел. Вечеря. /Нощувка 2/.

Ден 3: 14.10.2024г. /Понеделник/: Планината Синай

Закуска. Свободно време за плаж. Отпътуване за планината Синай в 11:00ч. Обяд (в кутия). Настаняване в хотел близо до манастира на “Св. Екатерина“( настаняване в хотелската част на манастира, ако има възможност). Вечеря. /Нощувка 3/. В 23:50ч. (по желание) изкачване на планината Синай до мястото, където Бог е дал на Моисей скрижалите с десетте Божии заповеди. Изкачването е пеша (желаещите да ползват камила – цена 30 долара) / (туристите, които няма да изкачват планината, остават в хотела). Около 03:30ч. пристигане на върха – мястото, където Моисей е влязъл в цепнатината на скалата и Божията слава, минава над него, поклонение в параклиса – посветен на „Света Троица“. Прочитане на Парамиите, напомнящи за Библейските събития.

Ден 4: 15.10.2024г. /Вторник/: Манастира на „Св. Екатерина“. Отпътуване за Кайро.

Слизане от върха и около 06:30ч., поклонение в манастира на „Св. Екатерина“. В манастира се служи всеки ден света литургия. В манастира се намират нетленните мощи на Света Екатерина, гроба на Св. Йоан Лествичник, „Неопалимата къпина“, кладенеца на Моисей и Сепфора. Разглеждане на манастирския музей, съдържащ множество чудотворни икони, включително „Синайският Христос Пантократор“, църковни утвъри и одежди и др. В 08:30ч. закуска. В 09:30ч. отпътуване за Кайро с ескорт в 10:00ч. Пристигане в Кайро около 19:00ч. Настаняване в хотел. Вечеря. /Нощувка 4/.

Ден 5: 16.10.2024г. /Сряда/: Посещение на манастирите: „Св. Преп. Паисий Велики“ и „Макарий Велики", манастира „Ел Суриам“, манастира „Ел Барамус“, мощите на Св. Мина и на Св. Евангелист Марко.

В 07:00ч. закуска. В 08:00ч. отпътуване за Александрия. По пътя посещение на манастирите: „Св. Преп. Паисий Велики“ и Макарий Велики – IV век с мощите на светците. Манастира „Ел Суриам“ с дървото на Св. Ефрем Сирин, реликви и мощи на светеца. Манастира „Ел Барамус“/в превод на римляните/основан от двамата римляни Св. Максим и Св. Дометий – 4 век, които са ученици на Св. Макарий Велики. В храма се съхраняват мощите на основателите Св. Максим и Св. Дометий, Св. Мойсей Мурин. Отпътуване за манастира „Св. Мина“. Поклонение пред мощите на Св. Мина и на Св. Евангелист Марко. Настаняване в хотел, близо до Средиземно море. Вечеря. /Нощувка 5/.

Ден 6: 17.10.2024г. /Четвъртък/: Автобусна обиколка в град Александрия, посещение на Александрийската Патриаршия, Александрийската библиотека и Цитаделата. Посещение на фабрика за парфюми.

Закуска. Автобусна обиколка в град Александрия, основан от Александър Македонски. Молитвено участие в светата литургия в патриаршеския православен храм „Св. Сава Освещени“. В този храм е служил Св. Нектарий Егински. В съкровищницата на храма има много свети мощи на египетски светци, просияли в Христовата вяра, мъченици и преподобни. Среща с духовници от Александрийската Патриаршия. Посещение на Александрийската библиотека, Цитаделата – построена върху мястото на двореца на Клеопатра. Обяд. Отпътуване за Кайро. Посещение на фабрика за аромати, сувенири и други египетски стоки. Настаняване в хотел. Вечеря. /Нощувка 6/.

Ден 7: 18.10.2024г. /Петък/: Отпътуване за Гиза - посещение на платото Гиза, трите най-известни пирамиди (пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин), Сфинксът. Старо Кайро.

Закуска в 06:30ч. В 07:15ч. отпътуване за Гиза. Посещение на Западния бряг – Платото Гиза. Трите най-известни пирамиди, строени 2600г. пр. Хр. под ръководството на Хемон – пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин. Големият Сфинкс – 2500г. пр. Хр. в чест на египетския фараон – единственото запазено от Седемте чудеса на Света. Посещение на Националния исторически музей. Обяд. Старо Християнско Кайро; Църквата „Ел Мулака“/висящата/посветена на Светата Дева; Ротондата „Св. Великомъченик Георги“ с частица от мощите на светеца, веригите и железните обуща, с които е измъчван; Църквата „Св. Сергий“ с пещерата, която е приютила Светото семейство и кладенеца с вода, от който са пили. Връщане в хотела. Вечеря. /Нощувка 7/.

Ден 8: 19.10.2024г. /Събота/: Кайро - София

Закуска. Напускане на хотела в 07:30ч. Трансфер до летището в Кайро, излитане. Кацане на летище София.

Снимки