Истанбул – Анкара – Кападокия

0
Цена
от715 Лв
Цена
от715 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2660

Най-нови предложения

Атина и о-в Егина

Египет

ДУБАЙ

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Нашите експерти с удоволствие ще разговарят с Вас.

034 445 474

manov.bg@abv.bg

Най-нови публикации

ОСТРОВ ЛЕСБОС – С ПРИВКУС НА ЦАРСТВОТО БОЖИЕ И ДЪХ НА АНАСОН
февруари 21, 2020
Какво е Метеора и защо да го посетите веднъж не е достатъчно?
декември 19, 2019
МОРЕ в България – достъпен избор за всеки
юни 17, 2019
6 дни / 5 нощувки
От-До: 05.04.2024г. - 10.04.2024г.
Пазарджик, Пловдив, Стара Загора
Истанбул - Анкара - Кападокия

Истанбул – Анкара – Кападокия – подземните градове

Подробности за пътуването

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътувате (лична карта или международен паспорт).

Необходими документи за пътуване: Валидна лична карта; валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.

Туроператорът си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Час и място на отпътуване:

05.04.2024 г. ( петък ) – Пазарджик, Пловдив , Стара Загора

Транспорт

Автобус

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Истанбул;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в околностите на Кападокия;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в гр. Анкара;
  • Екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод;
  • Панорамна и пешеходна обиколка на гр. Истанбул – стара и Азиатска част;
  • Медицинска застраховка;
  • Екскурзоводско обслужване от фирмата.

Цената НЕ включва:

  • Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин.) - 15 евро;
  • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание: Музея на Анадолските цивилизации; скалните църкви в Гьорeме; Крепостта Учхисар; Подземен град; Кервансарай Азъкарахан.
Маршрут

1 ДЕН: 05.04.2024г. - петък: Пристигане в Истанбул

Пристигане в Истанбул около 12:00 часа. Посещение на Животоприемен източник. Посещение на историческия храм Св. София и площад Султан Ахмед. Настаняване в хотел. По желание на групата панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец „Долмабахче“, „Чииран Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, кулата на девицата – заплаща се допълнително. Разходката с кораба трае 1ч. и 15 мин. Посещение на Египетски пазар. Връщане в хотела. Нощувка в Истанбул /1/. (Вечерта по желание – вечеря на Златния Рог с изглед към Босфора).

2 ДЕН: 06.04.2024г. - събота:Посещение на Анкара

Закуска. В 8:30ч. отпътуване за столицата на Република Турция – гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ДЕН: 07.04.2024г. - неделя: Отпътуване за Кападокия

Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро – второто по големина в Турция. Посещение на Кервансарай Азъкарахан (от 13 век) – мястото, на което са се намирали търговските помещения и стаите на търговците от този период. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00ч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ДЕН: 08.04.2024г. - понеделник: Кападокия

Закуска. Възможност за организиране на полет с балон над цялата област Кападокия (с доплащане на място около 250 евро). Посещение на открития музей в Гьореме – това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение в църквата на Св. Василий Велики – основател на всеизвестната Кападокийска школа и на Св. Онуфрий Велики. Посещение на подземния град Каймаклъ – мястото където първите Християни са се крили от своите гонители. Недалече оттам се намира мястото, където е роден Св. Георги. Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои разходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Посещение на скалната църква на отшелника „Симеон стълбник”. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка /4/.

5 ДЕН: 09.04.2024г. - вторник:Отпътуване за Истанбул

Закуска. Отпътуване за гр. Юргюп. Посещение на стара винарска изба с известно Кападокийско вино. Отпътуване за гр. Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка /5/.

6 ДЕН: 10.04.2024г. - сряда:Отпътуване за България.

Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“ и Вселенската патриаршия. Отпътуване за България.

Снимки