Солун – Метеора – Олимп

0
НОВО!
от195 Лв
НОВО!
от195 Лв
Име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Запази в "желани"

Adding item to wishlist requires an account

2376
3 дни/2 нощувки
От-До: 2 - 4.07.2021
Пазарджик, България
Метеора, Гърция

Гърция

Подробности за пътуването:

Забележка: Стаите в хотелите са двойки и тройки.   

Необходими документи: лична карта; деца до 18г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.   

В деня на записването се внася депозит в размер на 30% от цялата сума – остатъкът се доплаща до 7 дни преди отпътуване.

Продължителност на пътуването:

3 дни/ 2 нощувки

очаквайте

Час на отпътуване:

Отпътуване на 02.07.2021 (петък) от град Пазарджик, от старата автогара – в 02:00 ч.

Цената включва:

  • 2 нощувки със закуски в хотел в курорта Паралия Катерини
  • медицинска застраховка;
  • пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар
  • екскурзоводско обслужване на български език по споменатите обекти;

Цената не включва:

  • Вход за Метеора – 3 евро за манастир;
  • таверна по желание - 20 евро;

Носете със себе си:

  • За жените: Шал за прикриване на раменете при посещението на манастирите; Шал/пола за посещение на манастирите в скален комплекс Метеора;
  • За мъжете: панталони под коляното за посещение на манастирите в Метеора - не се допускат мъже с къси/плажни панталони и шорти;
Какво да очаквате:

Метеорът в Гърция със своите скални манастири е наистина едно уникално място. Наслада за очите и за душата. Вижте повече какво да очаквате тук. 

Маршрут:

1 ден (02.07.2021г. - петък):Солун - Паралия Катерини

Пристигане в град Солун около 09:00ч. Поклонение в църквата „Св. Димитър” – пред мощите на светеца. Разглеждане на криптата под храма (катакомбите).
Автобусна обиколка на град Солун до храм „Св. Св. Кирил и Методий“, паметника на Филип Македонски, паметника на Александър Македонски, Бялата кула – един от символите на града, строена през 16 в. от Венецианците, разглеждане Арката на император Галер. Пешеходна обиколка на града: солунския пазар, паметника на Аристотел, свободно време. Отпътуване за курортното селище Паралия Катерини, намиращо се в полите на планината Олимп. Настаняване в хотел на брега на Егейско море. Свободно време за плаж. По желание – организиране на групова вечеря в рибен ресторант.
Нощувка /1/.

2 ден (03.07.2021г. - събота):Метеора

Закуска. В 08:00ч. отпътуване за Метеора. Пристигане около 10:30ч.
Разглеждане на скалните манастири и влизане в един или два от тях и разглеждане на останалите (отвън). В 14:00 ч. отпътуване за Паралия
Катерини. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. По желание на групата подготовка за таверна с жива музика – начало 20:00ч. (заплаща се допълнително около 20 евро). Нощувка /2/.

3 ден (04.07.2021г. - неделя):Олимп

Закуска. В 09:00 часа отпътуване за планината Олимп. Изкачване с автобуса до хижата на 1000 м. в планината, от където се открива красива гледка към залива на Егейско море. Кратка фото–пауза. Отпътуване за манастира „Свети Ефрем Сирин“. Поклонение пред мощите на светеца, намиращи се в манастира. Отпътуване за България.

Снимки: